3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsız kameradan kaçamadı

Bursa'da 339 ayrı suçtan kaydı bulunan zanlı, bir evden çaldığı televizyonu taşırken önce güvenlik kameralarına, ardından da polise yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, kiraladıkları otomobille merkez Osmangazi ilçesi, Kükürtlü Mahallesi üzerindeki bir eve hırsızlık için giden 3 kişi, vatandaşlar tarafından polise ihbar edildi.

Aynı gece zanlıların kullandığı otomobilin polisin dur ihtarına uymayarak kaçtığı belirlenince polis şüpheli araç üzerindeki takibini yoğunlaştırdı. Ekipler, aracın plakasını belirlemek için 15 ayrı iş yerinin güvenlik kamerasını inceledi. Plakanın belirlenmesinin ardından aracın hırsızlık suçundan sabıkalı bir kişi tarafından kiralandığını ortaya çıkaran ekipler, zanlıların yakalanması için soruşturma başlattı.

Şüphelilerden Ç.A.'nın Hamzabey Mahallesi'nde girdiği evden aldığı televizyonu araca yükleme anı, mahalledeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Hiç bir şeyden habersiz telaşlı telaşlı güvenlik kameralarının önünden gelen Ç.A.'nın suç kaydı polisi bile şaşkına çevirdi. Hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden tahliye olur olmaz askere alınan Ç.A.'nın 15 gün önce tezkeresini aldığı belirlendi.

Şehreküstü Mahallesi'nde bir kafedeki çelik kasayı parçalayarak açıp 5 bin TL para ile iş yerindeki 3 adet plazma TV,1 adet cep telefonunu çaldıkları belirlenen Ç.A. ve 2 arkadaşının, Yeşil ve Yahşibey Mahalleleri'ndeki Tekel bayilerinden çaldıkları çok sayıda sigarayı da Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir başka bayiye piyasa değerinin çok altında fiyata sattıkları tespit edildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ö.İ.'nin (26) 45, F.K.'nin (22) 19, Ç.A.'nın (23) ise 339 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Zanlılar hırsızlık suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 3 ayrı iş yeri ve 2 ayrı ikametten çaldıkları 3 ayrı LCD televizyon, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, sigara ve bozuk paralar da sahiplerine teslim edilmek üzere emanete alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 11:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?