4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsız yakalanınca 'antenciyim' dedi

Bursa'da girdikleri evlerde ev sahiplerini bıçak zoruyla tehdit ederek banyoya kilitleyen 2 zanlı, alarmı olan eve girince yakayı ele verdi.

Zanlılardan bir tanesi kendisini yakalayan polislere, 'Ben çanak antenciyim' dedi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'da yangın merdiveninden girdikleri evlerden hırsızlık yapan R.A. (28) ve R.Z. (32), evlerde dolaşırken kendisini gören ev sahiplerini bıçak zoruyla tehdit edip banyoya kilitleyerek kaçtı.

Bunun üzerine hırsızlıkların meydana geldiği İhsaniye Mahallesi'nde Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Dedektifleri önlemlerini arttırarak zanlıların peşine düştü. Zanlı R.A. İhsaniye Mahallesi'nde girdiği bir evde çaldığı LCD televizyonu R.Z.'ye verdi. Evde dolaşmaya başlayan R.A. bakıcıya yakalanınca bıçak zoruyla 10 yaşındaki çocuk ve bakıcıyı banyoya kilitleyerek kaçtı.

12. eve hırsızlık yapmak için giren zanlı R.A. alarmın çalması üzerine çevrede bekleyen polis ekiplerine yakalandı. R.A. kendisini gözaltına alan polis ekiplerine 'Ben özel bir kurumun antenlerini montajlıyorum' diyerek çaldığı ehliyeti gösterdi. İnanmayan polis ekipleri zanlı R.A.'yı gözaltına aldı. R.Z.'nin ise 2 gün önce başka bir hırsızlık operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi.

Zanlının üzerinde yapılan aramada çalıntı olduğu tespit edilen kol saati, televizyon ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:40:23
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 14:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?