3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsıza açık mektup

Bursa'da evine giren hırsız tarafından 40 bin liralık ziynet eşyası ve dizüstü bilgisayarı çalınan bayan mali müşavir, gazetelere ilan verip, bilgisayarındaki bilgilerin geri verilmesini istedi.

"Eve girdiğinde gördüğün beşikte hala süt emen bir bebeğim var. Ben ekmeğini bilgisayarla kazanan insanım. Çalınan bilgisayardaki bilgilerin yedeği yoktu. Çok zor durumda kaldım. Lütfen D klasöründeki bilgileri kopyalayıp bana gönder. Ziynetlerle çok sayıda laptop alabilirsin" çağrısı yaptı.

Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Doğanay Sitesi'nde 33 yaşındaki mali müşavir Melek Dönmez'in birinci kattaki evine hırsız girdi. Dönmez ailesi ev dışında olduğu esnada, bir otomobilin üzerine çıkıp birinci kat balkonundan girdikleri evde 40 bin liralık ziynet eşyası ile dizüstü bilgisayarı alan kişi ya da kişiler kısa sürede kayıplara karıştı. Eve döndüğünde gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen 2 çocuk annesi Melek Dönmez, polise müracaat etti.

 Ancak eşi de muhasebeci olan Melek Dönmez, 13 yıllık çalışması sonucu biriktirdiği, düğününde ve çocuğunun doğumunda takılan ziynet eşyalarından çok dizüstü bilgisayarının çalınmasına üzüldü. Mesleği gereği özel çalışmaları laptop bilgisayarında kayıtlı olan Dönmez, bu bilgileri yedeklemediği için hırsızdan, bilgileri kendisine vermesini istedi.

2 yerel gazeteye "hırsıza açık mektup" başlığıyla ilan veren Dönmez şunları söyledi:

"Hafta sonu almış olduğunuz kıymetli takıların haricinde laptop bilgisayar benim için mesleğim açısından oldukça önemli. Aldığın takılar oldukça değerliydi zaten. Onlarla bir sürü laptop alabilirsin. Ancak o laptoptaki bilgilerin yedeği elimde mevcut olmadığından beni oldukça zor durumda bıraktın. Bilgisayarıma ve içindeki evraklara gerçekten ihtiyacım var. Laptopumu iade etmiyorsan bile içindeki D klasöründeki bilgileri ve programı yedekleyip bana evraklarla beraber gönderirsen sevinirim. Eve girdiğinde beşiğini gördüğün hala süt emen bir bebeğim var. Ben ekmeğimi bilgisayarla kazanan bir insanım. Lütfen laptopumu en azından yedek alıp yedeğini bana gönder. Adresimi nasılsa biliyorsun artık"

Olayı anlatırken gözleri dolan Melek Dönmez, 11 aylık ve 8 yaşında bir oğlu olduğunu ifade ederek, "Hırsız, yatak odasını dağıtmış. Eşyaları misafir odasına getirmiş. Burada satabileceklerini almış. Satamayacağı çok özel koleksiyon ziynet, ya da gümüş ve incileri almamış. Bunları 13 yılda biriktirmiştim. 1996 yılından beri muhasebe ve nakliyeyle ilgili yaptığım özel çalışmalar da dizüstü bilgisayarımdaydı. Onları yedeklememiştim. Hırsızlık olayından sonra büyük şok yaşadım. Umarım hırsız çağrıma kulak verip bilgisayarımı ya da bilgileri iade eder" dedi.

Sigortası olduğunu ancak ziynet eşyası çelik kasada olmadığı için sigorta şirketinin yüzde 5'ini karşıladığını anlatan Dönmez, "Bir daha sigorta da yaptırmayacağım. Tek dileğim polisin çalışmasıyla olayı aydınlatıp eşyalarımı bulması. Ya da hırsızın bilgilerimi geri göndermesi. Çünkü ben ekmeğimi bilgisayarla ve bu programlarla kazanıyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?