4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızı karşı sis güvenliği

Almanya'da üretilen ve hırsızlık olaylarına karşı tam koruma sağlayan "sis güvenlik sistemi"nin Türkiye distribütörlüğü Bursa'ya bağlı Güzelyalı beldesinde açıldı.

Hırsızın girmesiyle otomatik olarak faaliyete geçen sistem, 40 dakika etkili olan sis yayarak görüş mesafesini sıfıra düşürüyor. Hırsızların yön duyusunu ortadan kaldıran cihaz, bu arada iş yeri sahibine ve emniyet birimlerine de bilgi gönderiyor.
Almanya, İspanya ve İtalya'da hırsızlık vakalarının önlenmesinde büyük başarı sağlayan sis güvenlik sistemi Türkiye'de de hırsızların korkulu rüyası olacak. Anlık hırsızlık vakalarını önlemek için tasarlanan sistem, mevcut alarm düzeneğinden aldığı uyarı ile devreye giriyor. Alarm sisteminin olmadığı ortamlardaysa cihazın çalışabilmesi için üretici firma özel olarak dizayn edilen alarm sistemini kuruyor. Ortamı sis bulutu ile kaplayan cihaz sayesinde görüş mesafesi sıfıra düşüyor. Uygulama alanı içerisinde hareketli-hareketsiz cisimler, ışık kaynakları, uyarı tabelaları tamamen görünmez oluyor. Sistemin bu özelliği sebebiyle suçlular yön bulma kabiliyetlerini kaybediyor.
 

Cihaz hakkında bilgi veren Başak Güvenlik Sistemleri ve Whitesafe Türkiye Distribütörü Neslihan Başak, sislendirme cihazının hırsızlık vakalarını önlediğini belirterek, "Sis güvenlik sistemi metreküp\dakika bazında ortamı sislendirir. Sisin ortamdaki kalış süresi ortalama 30-40 dakikadır. Olay esnasında camlar ve kapılar hasar görmüş olsa dahi, cihaz sis dağılımı ve yoğunluğunu kontrol altında tutuyor. Tüm cihazlarımız, akülü-aküsüz, yer ve tavan tipleri olmak üzere farklı dizaynlara sahiptir. Akülü modeller 300 metreküp\dakika cihazlarda 60 saat, 600-1000 metreküp\dakika cihazlarda 30 saat elektrik kesintisine dayanıklıdır. Cihazın püskürttüğü sis sadece ortamı görünmez kılar. Sağlığa ve çevreye zararlı herhangi bir kimyasal bileşim içermez. Cihazımız ISO 9001 kalitesine sahiptir" dedi. Başak ayrıca, sistemin disko ve barlardaki sislendirme araçlarına benzetilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sistemin kurulumu iki şekilde gerçekleşiyor. Birinci modelde hırsız içeriye girer girmez faaliyete geçen cihaz, sadece caydırıcılık özelliği taşıyor. İkinci modeldeyse cihaz hırsızın değerli eşyalara ulaşmasını bekliyor ve ondan sonra devreye giriyor. Yön duygusunu kaybeden hırsız, girdiği yerde mahsur kalıyor. Olay sırasında alarm fonksiyonelliğine bağlı olarak önce belirlenmiş tüm telefonlara cihazın yazılımı sayesinde bilgi gönderiliyor. Ve emniyet güçlerini harekete geçiriyor. Sistem iş yeri baskınlarında saldırganlara karşı manuel olarak da kullanılabiliyor. İş yeri sahibi cihazı devreye sokarak saldırganın görüş mesafesini sıfıra düşürüyor ve saldırganı etkisiz hale getiriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?