6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hırsızı öldüren bekçi serbest

HIRSIZI ÖLDÜREN YARALI BEKÇİ SERBEST KALDI

Bursa'da inşaata girmek isteyen hırsızlık zanlısını öldürdüğü öne sürülen yaralı bekçi, meşru müdafaa sebebiyle serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova yolunda Yeşilova Mahallesi girişindeki bir inşaatta meydana gelen olayda, 50 yaşındaki bekçi Musa A., gece yarısı mazot tanklarının yanında 2 kişi olduğunu gördü. Şahısların hırsız olduğunu düşünen bekçi Musa A., av tüfeğiyle havaya ateş etti. Hırsız olduğu düşünülen şahıslardan biri kaçtı, ayağından yaralanan diğeri ise bekçi ile boğuşmaya başladı. Yerde bulduğu radyatör fanını alan şahıs, Musa A.'yı başından ve yüzünden yaraladı. Boğuşma sırasında fanı alan bekçi, şahsın başına vurmaya başladı.

Kendisini yaralayan kişinin kaçmaya çalışacağını düşünen bekçi Musa A, kanlar içinde hareketsiz kalan şahsı zincirle bağladıktan sonra güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaralanan bekçi Musa A. ise Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kendisine geldikten sonra ifadesi alınan bekçi Musa A'nın, "Maksadım onları korkutup uzaklaştırmaktı. Havaya o yüzden ateş ettim. Ama bu şahıs beni öldürmeye kalktı. Kendimi korudum. Hırsızlık yapmasını engellemek istemiştim" dedi.

"Adam öldürmek" suçundan adliyeye sevk edilen yaralı bekçi savcı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise zanlıyı, meşru müdafaa sebebiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Polis ekipleri ölen zanlının ve kaçan arkadaşının kimliğini belirlemeye çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 10:28:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 18:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?