3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsızı son anda polisler kurtardı

Bursa'da hırsızlık için girdiği evden kaçarken havuza düşen ve boğulmak üzereyken polisler tarafından kurtarılan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanınca adliyenin 3. katından atlamaya kalkıştı. Düşerken son anda pencereye tutunan genci yine polisler kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, Çekirge Mahallesi'ndeki bir evden hırsızlık yapıp kaçmaya çalışan şahsı takibe aldı. Polisten kaçmak isteyen genç, saklanmak için girdiği sitenin bahçesindeki havuza düştü. Yüzme bilmeyen sabıkalı Engin A. (24), kendisini kovalayan ekipler tarafından boğulmaktan son anda kurtarılarak gözaltına alındı.

Üzerinden hırsızlık için girdiği evden çaldığı cep telefonu da çıkan Engin A.'nın hırsızlık suçundan 3 yıl 4 ay hüküm giydiği ve Eskişehir Açık Cezaevi'nden tahliyesine 7 ay kala izinli olarak dışarı çıktığı öğrenildi. Hakkındaki tahkikat evrakıyla birlikte hırsızlık suçundan adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandığını öğrenince çileden çıktı. Kendisini getiren ekiplerin bir anlık dalgınlığını fırsat bilen sabıkalı genç, adliyenin penceresinden atlamak istedi. Fakat 3. kattan atlamayı göze alamayıp son anda pencerenin denizliklerine tutunan Engin A.'nın imdadına, kendisini daha önce de boğulmaktan kurtardığı polisler yetişti.

Çevre esnafı da, şüpheli gencin düşmemesi için altına battaniye gerdi. Polisler, kollarından tutuğu Engin A.'yı tekrar yukarı çekerek ölümden kurtardı.  Bir günde iki defa kurtarılan Engin A., ekipler tarafından geniş güvenlik tedbirleri altında cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 13:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?