4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızlar giderken camları kırdı

Bursa'nın Yunuseli Mahallesi'ndeki inşaat halindeki villaya giren kişi veya kişiler, bodrum katta bulunan kaynak makinesi ve matkabı çaldıktan sonra evin bütün camlarını taşlayarak kırdı.

Edinilen bilgiye göre, Yunuseli Mahallesi, Meşe Caddesi, 261. Sokak'ta bulunan Tarık Tekin'e (63) ait inşaat halindeki 3 katlı villa kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu.

Villaya zemin katın pencere korkuluklarını kırarak giren zanlılar, evin bodrum katında bulunan kaynak makinesi, matkap, zirai ilaç pompası ve çok sayıdaki tamir takımlarını çalarak kayıplara karıştı. Gece bilinmeyen bir saatte yaşandığı anlaşılan hırsızlık olayının ardından zanlıların evin üst katlarının camlarını taşlayarak kırması dikkat çekti.

Sabah saatlerinde inşaata geldiğinde soyulduğunu anlayan Tarık Tekin, çalınan mallarına değil de evinin kırılan camlarına üzüldüğünü söyledi. Yaklaşık zararının bin TL olduğunu anlatan Tekin, evinin camlarının kırılmasına bir anlam veremediğini belirtti.

Geçen ay da evin alt katında bulunan 1.5 ton demirin çalındığını belirten Tekin,
"Geçen sefer de camları kırmışlardı. Soymadan evvel evde kimse olup olmadığını anlamak için kırdıklarını sanıyorum" dedi.

Evinin bulunduğu sokağın jandarmadan polis bölgesine devredildiğini kaydeden Tekin, "Bundan sonra hırsızlık olayları artamaya başladı. Hırsızlar yetki boşluğundan yararlanıyor. Ben hırsızlık olduktan 1 saat sonra jandarma yetkililerine polis vasıtası ile ulaşabildim. Jandarma, bölgenin polise devredildiğini, polisse jandarmaya ait olduğunu söylüyor. Bu karmaşada hırsızlarda ne yaparsa yanlarına kar kalıyor" ifadelerini kullandı.

Yaşanan yetki karmaşasının son bulmasını isteyen Tekin, "Benim evim soyuluyor, ama işlem yapacak birim bulamıyoruz. Bir an evvel güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve yetki karmaşasının sona ermesini istiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?