4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızlar heykele dadandı

Bursa'da, Kamberler Tarih Parkı'ndaki heykelin kılıç ve kalkanı yine çalındı.

Osmangazi Belediyesi tarafından 2 ay önce yapılan Kamberler Parkı'ndaki kılıç-kalkan heykeli, yine hırsızların hışmına uğradı.

Kılıç ve kalkanın birçok kez çalındığını belirten yetkiler, çevre sakinlerinden Bursa'nın değerlerine sahip çıkmalarını istedi. Yetkililer, Bursa'nın timsali olan kılıç-kalkan oyununu anlatan heykelin daha dikkatli korunmasını istedi.

Öte yandan, parkta bulunan ahşap oturma gruplarının bir kısmının sökülerek götürüldüğünü ifade eden yetkililer, parkın bütün kente ve çevre sakinlerine hizmet vermek için yapıldığının unutulmamasını istedi. Kentin merkezine soluk aldıran 55 bin metrekarelik Kamberler Parkı'nın 24 saat güvenlik kamerası ile izlendiği, aynı zamanda bekçilerin bulunduğu ancak buna rağmen kılıç ve kalkanın defalarca çalınmasının engellenemediği belirtildi.

Parkta Osmanlı'nın ilk 6 padişahı ve Bursa'nın özel siması Deli Ayten'in de heykeli bulunuyor. 370 binanın kamulaştırılmasıyla yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olan Kamberler Parkı'nda tematik bahçeler, heykeller, göletler, su oyunları havuzları, festivallerin yapılabileceği sahne, turizm ofisi, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol sahası, yürüyüş ve koşu yolları, kafeterya, restoran, yeşil alanlar ve oturma grupları yer alırken, 147 çeşit bitki ve ağaç bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 14:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?