4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızlar kameradan kaçamadı

Bursa'da bir kahvehaneden plazma TV çalınması, daha önce işyeri soyulan emlakçının taktırdığı güvenlik kameraları sayesinde saniye saniye görüntülendi.

Kahvehaneden aldıkları plazma TV'yi araçlarına yüklerken görüntülenen 3 hırsız, polisin 2 gün süren incelemesinin ardından yakalandı. Çalınan televizyonu kendisine iade edilen kahvehane işletmecisi emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Hürriyet Mahallesi Orta Sokak üzerindeki kıraathanenin camını kırarak içeri giren 3 kişi, plazma TV'yi alarak kayıplara karıştı. Sabah işyerini açtığında televizyonunun olmadığını gören işletmeci Erdal Köse, durumu polise bildirdi. Ekipler çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Hırsızlığın yaşandığı kahvenin yan komşusu olan emlakçıda güvenlik kamerası olduğu belirlendi. Daha önce, işyeri soyulduğu için güvenlik kamerası taktıran emlakçının güvenlik kameraları, yaşanan hırsızlık olayını saniye saniye görüntüledi. Kahvehaneden çaldıkları televizyonu araçlarına yükleyen 3 kişiyi polis, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde kısa sürede yakaladı.

Televizyonu polis tarafından kendisine teslim edilen Erdal Köse, "Bu kadar kısa sürede yakalayacaklarını tahmin etmiyordum. Emniyet güçlerine yaptıkları bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Hırsızların yakalanmasında büyük pay sahibi olan güvenlik kameralarının bulunduğu emlak ofisinin sahibi Onur Şakacı ise, "Daha önce benim işyerin soyulduğu için kamera taktırmıştım. Ondan sonra bizim sokağımızda 5 ayrı hırsızlık olayı yaşandı. Taktırdığım bu kameralar hırsızlık anını saniye saniye görüntüledi. Hırsızlar da polisin başarılı çalışmasıyla kısa sürede yakalandı" diye konuştu.

Daha önce dükkanından soba çalınan işyeri sahibi ise, polisin bu bölgedeki artan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirlerini arttırmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 09:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?