4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızlar kameraya yakalandı

Bursa'da profesyonel bir şekilde çaldıkları bebek mamalarını, "yüzleri görülmesin" diye yönünü değiştirdikleri güvenlik kamerasının önündeki reyonda toplayan genç hırsızların, organize çalışması, polisi bile şaşkına çevirdi. Ekipler, 13 dakikada yaklaşık 500 TL değerinde malzeme çalan 3 kişilik bebek maması hırsızlarını arıyor.

Kent merkezinde bir markete giren 3 hırsızdan geriye kameralarda bıraktığı görüntüleri kaldı. İlk olarak güvenlik kameralarından birinin yönünü değiştiren hırsızlar, daha sonra hafif ama pahalı olan malzemeleri toplamaya koyuldu. Şüphelilerden ikisi, yaklaşık 40 TL değerindeki bebek mamalarını kamerasının yönünü değiştirdikleri, deterjan reyonundan tek tek toplarken, diğeri de onlara gözcülük yaptı. Ardından sıra gözlemciye geldi. Arkadaşları tarafından saklanan bebek mamalarını yanında getirdiği boşsırt çantasına koyan gözlemci, elini kolunu sallayarak marketi terk etti.

İçeride kalan iki hırsız ise, çalmaya devam etti. Zanlılardan birisinin, salam ve şampuanı pantolonunun içine koyması kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. Diğer hırsız ise jilet ve pil aldıktan sonra dışarı çıktı. Yaklaşık 13 dakikada 500 TL değerinde malzeme çalan hırsızların görüntülerini izleyen polis, olaya el koydu. Yüzleri görünen zanlıların yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Pek çok hırsızlık olayıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden market sahibi Abdurrahman Kocabaş (43), "Bu görüntüler, karşısında şok olduk. Son derece profesyonel ve koordineli olarak çalışan 3 hırsız, 13 dakikada onlarca malzeme aldı. Ve onlardan geriye sadece adeta meydan okurcasına kameralara bıraktığı hırsızlık görüntüleri kaldı. Benim gibi kentteki onlarca kişinin canını yakacak olan bu zanlıların bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 11:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?