3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsızlar Meksikalı çıktı

MEKSİKALI İTHAL HIRSIZLARDAN İNANILMAZ YÖNTEM

Bursa'da lastiklerini patlattıkları araçlardan yüklü miktarda para çaldıkları iddia edilen Meksikalı bir çift yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada muhasebeci olarak görev yapan Remzi G., bir banka şubesinden para çektikten sonra bindiği otomobilin lastiğinin patlak olduğunu fark etti. Remzi G. lastiği değiştirdiği sırada araçta bıraktığı içinde 6 bin 700 lira bulunan çanta çalındı. Remzi G.'nin olayı bildirmesi üzerine polis soruşturma başlattı. Soruşturma devam ederken, İstanbul yolundaki bir banka şubesinden para çeken muhasebeci Cem A.'nın da aynı yöntemle içinde 15 bin dolar ve 5 bin lira bulunan çantası çalındı. İki olayla ilgili araştırmayı derinleştiren polis, bankaların ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemeler sonucu iki olayın da aynı kişiler tarafından yapıldığı, zanlıların İstanbul'dan kiraladıkları bir otomobille kaçtıkları belirlendi. Otomobilin kiralandığı firmanın yetkilileriyle irtibata geçen güvenlik güçleri, aracın Meksika uyruklu Victor Manuel Samaniego G. (46) ve eşi Monica Madrid R. (39) tarafından kiralandığını tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu Meksikalı çift, İzmir'deki bir otelde yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde 11 bin 755 ABD Doları, bin 850 euro, 700 lira, 740 Meksika pezosu, 10 Venezuella diezi ve 3 Kanada Doları, araçlarında ise araçların lastiklerinin patlatılmasında kullandıkları öne sürülen şiş ele geçirildi.

Zanlıların 29 Aralık 2010'da Türkiye'ye geldikleri ve bankaların yoğun olduğu bölgelerde konakladıkları belirtildi. Zanlılar sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili Meksika uyruklu 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

MEKSİKALI İTHAL HIRSIZLARDAN İNANILMAZ YÖNTEM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 13:52:03
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?