2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hırsızlar süs havuzlarına dadandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin ana arterlerinde ve cazibe merkezlerinde oluşturulan süs havuzları hırsızların hedefi oldu. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından, başta yeni trafiğe açılan kavşak ve refüjlerde olmak üzere kentin birçok farklı noktasında inşa edilen süs havuzlarının fıskiye sistemlerine hırsızlar dadandı. Hırsızların, Merinos Kavşağı ve Soğukkuyu Kavşağı’ndan bugüne kadar yaklaşık 100 adet fıskiye sisteminin bir parçası olan nozullardan ve metrelerce elektrik kablosu çaldıkları öğrenildi. Ayrıca Orhangazi Parkı’ndaki havuzun pompa sistemine ise çalmaya çalışırken hasar veren bir kişinin, Merinos Kavşağı’ndaki sistemi çalmaya çalışırken bakım ekipler tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildiği kaydedildi. 

Hırsızların, havuzların yapıldığı günden bu yana çaldığı sistemler ve açtığı zararların Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 50 bin YTL’ye mal olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi. Belediyenin sürekli denetiminin mümkün olmadığını, hırsızların ise sistemleri çalmak için özellikle gece yarısından sonra havuzların kapatıldığı saatleri seçtiklerini ifade eden yetkililer, hırsızlık duruma şahit olduklarında vatandaşlardan, belediyeye ve güvenlik güçlerine bildirmelerini istediler. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin hırsızlardan yaka silktiği diğer bir konu ise kavşak ve köprülere asılan pirinç yazılar. Bursa, kent içi trafiğine neşter niteliği taşıyan kavşak ve köprülerin isimlerinin yazılı olduğu pirinç harfler hırsızlar tarafından gece yarısı operasyonlarıyla yerlerinde sökülüyor. Hayatlarını tehlikeye atarak, köprülere tırmanan hırsızlar, uzun uğraşlardan sonra pirinç harfleri sökerek satıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?