3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsızlık çetesine suçüstü

DİREK ÇALAN HIRSIZLIK ÇETESİNE JANDARMADAN SUÇÜSTÜ

Bursa'nın da aralarında bulunduğu 5 ayrı ilde 30 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 10 kişi, çaldıkları malzemeleri satmak isterken jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Zanlıların; teleskopik direk, hurda eşya, inşaat malzemesi, zirai alet, meyve ve mazot hırsızlıklarına karıştığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa ili ve ilçeleri ile Bilecik, Yalova, Afyon, Düzce ve Karabük illerinde örgütlü olarak inşaat malzemesi, mazot hırsızlığı, bakır tel hırsızlığı, bağ ve bahçelerden zirai aletler, meyve hırsızlığı yapan çete, jandarmanın takibine alındı. Gerekli delillere ulaşan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç örgütüne karşı Osmangazi, Yıldırım, Gemlik ve İznik ilçelerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Zanlılardan İ.K., H.A.B. ve O.A., çaldıkları 61 adet teleskopik inşaat direğini

satmak isterken suçüstü yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma; A.M., E.Y., M.Ç., Ö.Ö., T.B., Y.M., H.B. isimli şahısları da sorgulamak üzere gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda; silah, şarjör, levye, çekiç, kerpeten, demir murç, kazan kapakları ve 10 kilo telefon kablosu ele geçirildi.

Zanlıların Bursa'da 20, Afyon ve Dinar ilçesinde 2, Bilecik, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde 4, Yalova Çınarcık ve Çiftlikköy ilçelerinde 3, Karabük-Zonguldak yolu üzerinde 1 olmak üzere toplam 30 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

Zanlılar jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, bazı şüpheliler kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına saldırmaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 10:34:04
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 18:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?