3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hırsızlık mağdurlarına psikolojik destek

Türkiye'de ilk kez Bursa'da uygulanan "Toplum Destekli Polislik Bürosu" personeli, yeni bir uygulamaya imza attı. Mağdura destek projesi kapsamında hırsızlık olayının ardından mağdur kişiler 10-15 gün içerisinde ziyaret edilerek, psikolojik destek sağlanıyor ve soruşturma hakkında bilgilendiriliyor.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde görev yapan sokak polisleri, her türlü sorunda vatandaşın imdadına yetişiyor. Siteler ve Bağlaraltı Mahallesi'nin sokak polisleri, yaşadığı hırsızlık olayının şokunu üzerinden atamayan Bağlaraltı Mahallesi sakinlerinden Funda S.'yi ziyaret ederek, alacağı tedbirler ve zanlıların durumuyla ilgili bilgi verdi.

"Başımıza bir olay geldikten sonra polisler iki satır tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı, bir daha uğramadı" şeklindeki şikayetlerin önüne geçip, mağdurlara psikolojik destek veren sokak polisleri, "Olayın sıcaklığıyla ilgili karakol ve uzman ekipler gerekli bilgileri alır. Zanlıyı yakalamak için araştırma yaparlar. Kriminal bulgularla zanlıların bilgilerini karşılaştırırlar. Şüphelilere ulaşılıp, adalete teslim edilir. Ancak olayın soruşturma safhasındaki gelişimiyle ilgili mağdur ancak mahkemeden bir tebligat gelirse bilgi sahibi olur. Biz, mağdurları soruşturma safhası ve başlarına bir daha olay gelmemesi için alacakları tedbir konusunda bilgilendiriyoruz" dediler.

Mağdurların suç ve suçlu kaygısını gidermeyi de amaçlayan sokak polisleri, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı, karşılıklı güven ve işbirliği içinde suçlarla mücadelede daha aktif olmak istediklerini söylediler.
Siteler Mahallesi'nin sokak polisleri, ziyaret ettikleri apartman sakinlerini de komşularını iyi tanımaları, her sabah akşam selamlaşıp, karşılıklı muhabbet ve sevgiyi artırmayı öğütlerken, apartmanların girişlerine de şüpheli ya da tanımadıkları kişilere kapıyı açmamalarını anlatan, "Kim O" yazılı etiketler yapıştırdılar.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 11:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?