4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırsızlık şebekesi polise takıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde aynı gün 3 ayrı hırsızlık olayına karışan ve aralarında bir anne ve kızının da bulunduğu 6 kişilik şebeke yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün 16 GK 923 plakalı otomobille Karacabey'e gelen Yasin K. (22), Nazan B.(38), Sevda K. (42), Yasemin K. (45) ve kızı S.K. (12), sabah saat 08.00 sıralarında girdikleri pastanede, bir anlık dalgınlığından faydalanıp çalışan H.Ş.'nin tezgahta bulunan çantasını alarak kaçtı.

Aynı gün Emirsultan Mahallesi 217 Sokak'ta bir düğün evinde de hırsızlık vakası meydana geldi. Davetlilerden Ü.A., karşıda davetliler için açık olan evde otururken, yemek almak için diğer daireye geçtiği sırada içinde 1000 TL para, 3 adet cep telefonu, MP3 çalar, fotoğraf makinesi ve çeşitli bankalara ait kredi kartlarının bulunduğu çantasını masanın üzerine bıraktı.

Bu sırada düğün evine gelen hırsızlar, kalabalıktan yararlanarak Ü.A.'ya ait çantayı alıp kayıplara karıştı.Daha sonra Atatürk Kültür Parkı'na giden hırsızlar, burada park halinde bulunan M.G.'ye ait 16 TV 986 plakalı otomobilin camını kırarak H.G.'ye ait çantayı alıp kaçtıkları sırada, durumu fark eden araç sahibi zanlılardan S.K.'yi yakalamayı başardı. Ancak S.K., kısa bir süre sonra M.G.'nin elinden kurtulup yol kenarında bekleyen 16 GK 923 plakalı otomobile binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Bursa istikametine kaçan otomobili takibe alan asayiş ekipleri, uzun bir kovalamacanın ardından otomobili Uluabat köyünde bulunan bir benzin istasyonunun arkasında gizlenmiş halde buldu. Polis ekiplerini görünce kaçmak isteyen 6 hırsızlık zanlısı kısa sürede yakalandı.

Ardından karakola getirilen şahıslar, mağdurlar tarafından teşhis edildi. Mahkemeye çıkarılan 6 kişiden Yasemin K. ile kızı S.K. ve otomobil sürücüsü Yasin K. tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?