2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hırsızlık şebekesine şok operasyon

Türkiye'nin değişik illerinde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 1'i bayan 5 kişilik hırsızlık şebekesi, jandarmanın bir villaya yaptığı operasyonla çökertildi. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep, Malatya, Denizli ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 10'a yakın ilde çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı öne sürülen hırsızların kaldıkları ve depo olarak kullandıkları villanın adresini belirledi. Bunun üzerine Nilüfer Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Ihlamur Sitesi'nde bulunan villaya operasyon düzenleyerek; Ömer T. (24), Cennet Y. (17), Şehmuz E. (20), Veysi Ç. (23) ve Mustafa D.'yi (21) gözaltına aldı. 

3 katlı villada yapılan aramada, çok sayıda televizyon, cep telefonu, elektrikli süpürge, plazma televizyon, 2 silah, müzik seti, matkap ve bir miktar ziynet eşyası ile bodrum katında açılamamış bir çelik kasa bulundu. Çalıntı mallar jandarma ekipleri tarafından minibüse yüklenerek Nilüfer Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Diğer yandan, hırsızların evin balkonuna bağladıkları doberman cinsi köpek ile güvenliği sağladıkları bildirildi. 

Evi 1 ay önce kiraya verdiğini söyleyen Hasan Özcan, "Bana Şerif A. gelerek villayı kiralamak istedi. Kendisinin mühendis, kardeşlerinin de Uludağ Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu söyledi. Ben de 500 YTL'ye kiraladım. Hırsız olduklarını anlayamadım. 3 gün sonra ilk kirayı ödeyeceklerdi" dedi. 

Jandarmadaki sorgularının ardından, sanıkların adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?