3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hizb-ut Tahrirciler olay çıkardı

Bursa dahil birçok ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan Hizb-ut Tahrir üyelerinin adliyeye sevk edilişleri sırasında olaylar çıktı.

Slogan atan zanlı yakınlarına polis biber gazıyla müdahale ederken, zanlılar adliyeye güçlükle sokulabildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri; Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu pek çok ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bursa'da yapılan baskınlarda, Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nden çıkmaları sırasında tekbir getirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlıların yakınları sloganlar atarak zanlılara yürümek isteyince olaylar çıktı, polis biber gazıyla müdahale etti. 14 şahıs güçlükle adliyeye sokulabildi.

28 Şubat sürecindeki gibi eylemler yapma hazırlığı içinde olduğu iddia edilen zanlıların ifadelerinin akşam saatlerine kadar süreceği öğrenildi.
Zanlı yakınları "Allah'ın izniyle bu pis demokrasi yıkılacak ve şeriat gelecek. Küfür yıkılacak, hilafet kurulacak" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 12:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?