4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

HKMO'dan bir ziyarette AKP'ye

HKMO’DAN AK PARTİ'YE ZİYARET

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi yöneticileri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanı Nagıp Vardar’ı ziyaret etti.

HKMO Bursa Şubesi Başkanı Ufuk Ay, 1985 yılında çıkarılan İmar Kanunu’nun günün şartlarına uymadığını ve lokal çözümlerin dışına çıkarak yasanın tamamen değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 2005 yılında konuyla ilgili hazırlanan kanunun tasarısının günümüze kadar sonuçlandırılamadığını ve tozlu raflarda beklemeye alındığını belirten Ay, kaçak yapılaşma ile mücadele etmenin en etkili yolunun İmar Kanunu’nun bir an evvel yenilenmesinden geçtiğini vurguladı.

Ay, “İmar Kanunu, Bursa ve diğer birçok ilde kaçak yapılaşmaya adeta davetiye çıkarıyor. HKMO olarak düzenlediğimiz İmar Çalıştayı’nda çıkan sonuçları yazılı bir hale getirdik. Oda olarak çıkardığımız İmar Çalıştayı Sonuç Raporu’nu mecliste bulunan siyasi partilerin il başkanlıklarına ileterek, sorunun çözülmesi için gündeme getirilmesini istiyoruz. Siyasi partiler olarak sizlerin de bu taşın altına elinizi koymaktan çekinmeyeceğinizi biliyoruz. Şehrin bütün dinamikleri ile bu meseleyi en kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

Tarım şehri olmaktan çıkan Bursa’nın sanayileşme yolunda hızla ilerlediğini kaydeden AK Parti Bursa İl Başkanı Nagıp Vardar, sanayileşme ile birlikte kaçak yapılaşma meselesinin ortaya çıktığını söyledi. HKMO Bursa Şubesi’nin yayımladığı İmar Çalıştayı Sonuç Raporu’nun önce kendi parti meclisindeki mühendis üyeleri ile araştırılacağını, ardından da milletvekillerine konuyu açarak TBMM’ye taşımaya çalışacaklarını sözünü veren İl Başkanı Vardar, “İstanbul’un ardından Bursa geliyor. Büyük şehrimizin sorunları da büyüyor. O açıdan hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bursa’nın en önemli meselesi biri olan kaçak yapılaşmayı da hep birlikte çözeceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde alacağı sıkı tedbirler sayesinde, kaçak yapılar daha temeli atılırken tespit edilecek ve yapımı engellenecek” diye konuştu.

Kaçak yapılaşmanın topyekün bir mücadele ile durdurulabileceğini savunan Nagıp Vardar, belediye yetkilileri ile meslek odası temsilcilerinin bir helikopterde Bursa’yı gök yüzünden izleyerek kaçak yapılaşmayı tespit edebileceklerini vurguladı. Vardar, bu tekliflerini Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını, yeni dönemde kaçak yapılaşma ile yapılacak mücadelenin bir ayağının da bu sistem olabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:56:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 15:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?