3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hollanda'da Sedefkar sergisi

Sedefkarlık mesleğinin son ustalarından Zafer Karazeybek, 5-12 Mayıs tarihlerinde Hollanda'nın Utrecht şehrinde açılacak 'Multifestijn' Türk Festivali'nde eserlerini sergileyecek.

Hollanda ile ortak kültürel tema olan 'Lale' yi çalışmalarında kullanan Karazeybek, lale formunda stilize ettiği yemek seti, boynuz tarak grubu ile, mine ve sedefin birarada kullanıldığı takı kreasyonunu sergileyecek.

Geleneksel Türk sanatlarından sedefciliğin son temsilcilerinden olan Karazeybek, naturel malzemeler olan sedef, boynuz, kemik, mercan, abanozağacı, deniz kabukları ile oluşturduğu koleksiyonuyla tabii olmayı ön plana çıkartıyor. 25 yıllık birikimi Kültür Bakanlığı’nca takdir edilerek 'Devlet Sanatkarı' ünvanı verilen Zafer Karazeybek, sedefkarlık sanatını yurtdışı festivallerinde uygulamalı olarak da gösteriyor. Değişik ürünlerin hemen festivalde kurulan bir tezgahta şekillendiği Workshoplar ile Türk sanatçısının kabiliyet ve estetik anlayışı yabancılara uygulamalı olarak gösteriliyor.

Hollanda'daki festivalden sonra Zafer Karazeybek, 20-25 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Stutgart ve Münih kentlerinde sergi açarak, Türk El Sanatları tanıtımını sürdürecek. Sedefkar Zafer Karazeybek geleneksel birikimi modern yaşamda kullanılan eşyaya uyarlanmasında ki farkıyla sanat dünyasında tanınıyor. Sanatçının çalışmaları www.zaferkarazeybek.com adresinden takip edilebilir.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?