2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hollandalı öğrenciler İnegöl'de

Sokrates projesi çerçevesinde Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen Hollandalı öğrenciler, Kaymakam Durmuş Gençer'i makamında ziyaret etti.

Hollanda'nın Rotterdam şehrinen Schiedam beldesindeki Accent Koleji öğretmeni Annemarie Verhaugen, Proje Koordinatörü Marit van Eyk ile kolejin Türk olan stajyer öğretmenleri Hasret Ataman ve Şefika Arslan'ın nezaretindeki öğrenci heyetinde, 12'si Hollanda'da yaşayan Türk ailelerin çocukları olmak üzere 20 öğrenci yer alıyor.

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Vehbi Koç İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz'ın hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Durmuş Gençer, dünyanın birçok ülkesini gezdiğini, bunların içerisinde en çok Hollanda'yı beğendiğini, insan haklarına bağlılıkları ve sevecenlikleri ile insanlarının hep aklında olduğunu söyledi.

İnegöl'ün Uludağ'ın eteğinde, tabii güzelliklerinin içinde ve sıcak insanlarıyla önemli bir yerleşim merkezi olduğunu anlatan Kaymakam Gençer, "Sürekli gelişen sanayii ile büyüyen bir şehir. Bu projenin her iki ülke arasındaki dostluğu, kardeşliği artıracağına inanıyoruz. Karşılıklı olarak dillerin öğrenilmesine zemin hazırlıyor. Ben 1998 yılında Hollanda'ya gittim, şimdi fahri konsolos gibi her yerde Hollanda'yı anlatıyorum. Bu öğrencilerin ve öğretmenlerin de İnegöl'den ve ülkemizden memnun ayrılacaklarına, ülkelerinde bizleri anlatacaklarına, fahri konsolosluğumuzu yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Marit van Eyk ise konuşmasında, Türkiye'ye proje kapsamında incelemelerde bulunmak için geldiklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Türkiye denince ilk anda korkuya kapıldıklarını, orada ne yapacağız diye düşündüklerine belirten Eyk, "Türkiye'ye gelip ortamı görünce korkumuz kalmadı. Bugüne kadar bir çok proje hazırladık, hiz bir ülkede bu kadar ilgi göstermediler. Müthiş bir ev sahibisiniz. Burada her şey çok farklı, çok güler yüzlü karşılandık" dedi.

Projenin sadece kendi okullarının değil, geniş bir kapsama sahip olduğunu vurgulayan Eyk, karşılıklı olarak birbirlerine misafir olan öğrencilerin çok iyi arkadaş olduklarını, birbirlerinin dilini öğrendiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?