3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hukuk fakültesi mücadelesi

Uludağ Üniversitesi Gemlik kampüsünde geçen yıl eğitime başlayan hukuk fakültesinin ana kampüse alınması için çalışma başlatıldı.

Gemlik Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 32 kişilik kurucu üyeleri, Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Müfit Parlak, aynı üniversitenin veterinerlik fakültesi eski dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Batmaz ile Gemlik kampüsünün kurucu müdürü olan Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya geldiler. Üniversite Yaptırma Derneği Başkanı Hasan Başaran, halen Gemlik kampüsünde hukuk ve denizcilik fakültesi ile 10’u aşkın melek yüksek okulunun yer aldığını, yüzlerce öğrencinin burada eğitim gördüğünü söyledi. Başaran, gerek siyasi çevreler ve gerekse yeni seçilen üniversite yönetiminin anlaşılmaz tutumu sonucu Mudanya’da bulunan güzel sanatlar fakültesinin merkez kampüse alınmasının ardından, Gemlik’te bulunan hukuk fakültesinin ana kampüse taşınması fikrine karşı olduklarını ve kurulması planlanan teknik üniversitenin de burada yer almasından son derece mutlu olduklarını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünde bir tıp fakültesinin bulunduğunu, İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünde de siyasal bilgiler fakültesin yer aldığını belirten Başaran, sanki teknik üniversite kampüslerinde başka bir fakülte yokmuş fikrinin ortaya atılarak, Gemlik halkının bağrına bastığı hukuk fakültesinin Gemlik’ten kopartılmak istendiğini söyledi.

Uludağ üniversitesi Gemlik kampüsünün kurucu müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu da yaptığı konuşmada, çok emekler sarfedilen Gemlik’te kampüsün bir çok bağımsız üniversiteden daha büyük ve daha modern bir yapıya sahip olduğunu, işadamı Asım Kocabıyık’ın yardımları ile bu hale getirildiği belirtti.
Prof. Dr. Hasan Batmaz da, hukuk fakültesinin Gemlik’ten çıkartılmasının kolay olmayacağını belirterek, "Gemlik halkı fakültesine, üniversitesine sahip çıkmalıdır" dedi. Toplantıda, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılacağı bir heyet oluşturulması, imza kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 17:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?