6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hükümet Ankara'yı görmüyor mu?

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hükümet Adana'yı görüyor da burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" dedi.

Partisinin Bursa İl Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri Davası'na değindi.

Deniz Feneri ile ilgili soruşturmanın tamamlanıp karara bağlandığını söyleyen Baykal, Almanya ile Türkiye arasında hukuk anlaşması olduğunu, Türkiye'den istenen isimlerin Alman makamlarına gönderilmediğini belirtti. Baykal, "Hatta 'Bizim savcımız oraya gelsin, orada ifadeleri alınsın' dediler, ama yerine getirilmedi. Bunun üzerine 'bizim göndereceğimiz soruları o kişileri yöneltin. Bize gönderin' denilmesine rağmen ne hikmetse hiç biri yapılmadı. Deniz feneri davasında yargılamayı bırakın iddianame bile yazılamadı. Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak görevinden alındı yargılanacak. Sen Aytaç Durak'ı görevinden alıyorsun da RTÜK eski başkanı Zahit Akman'ı görevinden almadın? Niye bu çifte standart? Acaba görevden alınacak başka belediye başkanı yok mu? Hükümet Adana'yı görüyor da burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" diye konuştu.

 

"HÜKÜMET BU TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİDİR"

Anayasa değişikliği reçetesinin AK Parti'yi muayene eden doktorlara yazdırıldığını ifade eden Baykal, kendi muayenelerini kendilerinin yapmak istediğini iddia etti. Bunun AK Parti hastalığı olduğunu kaydeden Baykal, "Anayasa değişikliğini kendi mutfağı gibi düşünüyor. Ama yanlış yapıyorlar. Şimdi Bakanlar, Türkiye'nin dört bir yanına gidiyor ve nabız yokluyor. Daha sonra ortak açıklama yapılıyor, çoğunluğunun kararıyla yapılması gerektiği söyleniyor. Bu da bu iş olmamış demektir. Buna rağmen önümüze hemen taslağı getirip, 'anayasada değişiklik olmalıdır' diyorlar" şeklinde konuştu.

Anayasada 3 maddenin değiştirilmesiyle uğraşıldığını da anlatan Baykal, şöyle konuştu. "Referandumda halkın 23 soruya 'evet' ya da 'hayır' demesi isteniyor. Biz ise sorulara tek tek 'evet' ya da 'hayır' densin diyoruz. 'Hayır olmaz, hepsi bir arada değerlendirilecek' diyorlar. Bu sorularla anayasanın temeli değişecek. Vahim sonuçlar ortaya çıkacak. Anayasa Cumhuriyet anayasasından çıkar, AK Parti anayasasına döner. Anayasa Mahkemesi'nde üye sayısı 19'ya çıkarılmak isteniyor. Sadece 4 tanesi hukukçu olma zorunluluğu var. Yani 15 üye hukukçu olmayabilir. 16 üyesini Cumhurbaşkanı belirleyecek, 3'ünü de Meclis belirleyecek. Meclis'te AK Parti'nin çoğunluğu var. Yine onların belirlediği kişiler Anayasa Mahkemesine gidecek. Hükümet bu tutumundan vazgeçmeli. Ülkeyi böldürmeyeceğiz, soydurmayacağız, halkı ezdirmeyeceğiz. Hükümet kumar oynamamalı."

Konuşmanın ardından otelden ayrılan Baykal, partililerle beraber bir muhallebiciye giderek tatlı yedi. Bu sırada vatandaşlarla da sohbet eden Baykal, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL:
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 18:49:00
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 23:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?