3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hükümlülerin sanat aşkı

Bursa H Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el emeği ve göz nuru eserler görücüye çıktı.

Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin hazırladığı ahşap boyama, takı tasarım ve yağlı boya çalışmalarından oluşan el işleri sergisi törenle açıldı. Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'ndeki sergi, sanat aşkının engel tanımadığını gösterdi.

Açılışını Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er'in yaptığı sergi 5 gün açık kalacak. İnsanların şu yada bu şekilde cezaevine düşebileceğini ifade eden Vali Harput, "Allah kimseyi düşürmesin. Bu insanlar da bizim insanlarımız. Onlara sahip çıkmak, onları önce bulundukları yerde insan onuruna yakışır bir şekilde yaşatmak, eğiterek topluma kazandırmak en büyük hedefimiz. Bu insanların gelecek hayatlarında iş sahibi olmaları ve hayata uyum sağlamaları hususunda bu sergi çok önemlidir" dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Harput, 3 ipek kravat satın aldı. Toplam 373 el emeği göz nuru ürünün yer aldığı sergideki ürünler 3 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 15:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?