6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hurda otobüs protokol tribünü oldu

HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ

Bursa'da merkez Yıldırım Belediyesi'nin hurdaya ayrılan 1976 model otobüsten mobil protokol tribününe dönüştürdüğü yeni tribüs hizmet başladı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle hizmete giren tribüsün yanı sıra belediyenin patenti elinde bulunan TIR'dan bozma sahnebüs, üstü açık gezibüs ve ofis hizmeti veren hurda bir otobüsten imal edilmiş bürobüsü bulunuyor.

Törenlerde en büyük sıkıntıyı protokol tribünlerinin hazırlanmasında yaşadıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ''Yıldırım 700 bin nüfuslu büyük bir ilçe. Çok açılış yapıyoruz. Vatandaş açılışlara tören istiyor. Tören için sahne oluşturmak, kamyonların, TIR'ların, malzemelerin gelmesi uzun sürüyor. Günlerce uğraşıyorduk. Arkadaşlarımıza talimat verdik. Onlar da hummalı bir çalışmayla törenler için tribüs ve bürobüs, tiyatro için TIR'dan bozma sahnebüs ve geziler için üzeri açık otobüsten gezibüsü imal ettiler. Bunların hepsini belediyenin atölyelerinde eski hurda otobüslerden ve kamyondan imal ettik" dedi.

Tribüsün 3 dakikada açılıp kapandığını ve 90 kişilik olduğunu ifade eden Başkan Keskin, "Emniyet aracı durdurduğunda bunun nasıl bir araç olduğunu soruyordu. Patentini de aldık. Şimdi otobüs geliyor, tören yerinde durup 3 dakikada hazır hale geliyor. Civar ilçelerden de törenler için bu araçlara talep geliyor. 30-35 yıllık yürümekte bile güçlük çeken bu hurda araçları canlandırıp iş görecek şekle getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Keskin, akılcı bir bütçe ve yönetimle ilçeyi yönettiklerini, organizasyonlar için artık belediyenin kasasından para çıkmayacağını sözlerine ekledi.

HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ
HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ
HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ
HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ
HURDADAN PROTOKOL OTOBÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2010 Pazar 14:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?