4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hurda yaşı 20'ye çekilsin

Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı (Oto-Koop) Başkanı Sebahattin Seyit, trafiğin rahatlaması için araçlardaki hurda yaşının 20'ye çekilmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in eski model taşıtların tasfiyesine ilişkin yeni bir kanuni düzenleme yapılacağını açıklamasını sevindirici bulan Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı (Oto-Koop) Başkanı Sebahattin Seyit, hurda yaşının 20'ye çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

Piyasada çok sayıda eski model taşıtın bulunduğunu belirten Seyit, "Hükümetimiz, 30 yaşın üzerinde olan araçların hurdaya alınması ile ilgili çalışma yapacağını açıkladı. Biz bu yaşın 20'ye çekilmesini istiyoruz. Piyasada çok
fazla eski model araç var. Daha evvel birçok araç hurdaya alınmıştı. Piyasanın rahatlaması için yaşın düşük tutulması gerekir. Hurda indirimi, mutlaka piyasaya olumlu yansıyacaktır. Bu ikinci el oto piyasasına ilaç gibi gelecek" dedi.

Yılbaşından bugüne kadar kooperatife üye 10 iş yerinin kepenk indirdiğini belirten Seyit, ikinci el piyasasının durgun olduğunu ifade etti. Bankaların kredi açmasını beklediklerini kaydeden Seyit, "Kooperatifimize üye 187 dükkan var. Piyasadaki durgunluk sebebiyle yılbaşından bu yana 10 iş yeri faaliyetine son verdi. İkinci el piyasasında resmen para yok. Eskisi gibi taşıtlar prim yapmıyor. Araç fiyatlarında sürekli bir düşüş oluyor. Piyasa canlı değil. Fiyatlar hep düştüğünden ikinci el taşıt almanın tam zamanı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 10:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?