1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hurdacıların ekmek kavgası

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 8 kilometrelik çevre yolunun ilk etabıyla ilgili hazırlıklar tamamlanırken, yıkılan binaların enkazından demir toplamak isteyen hurdacılar canlarını hiçe sayıyor. 

İnegöl Belediyesi tarafından şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna çare olarak planlanan, Organize Sanayi Bölgesi kavşağından başlayıp, Kültürpark ile Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü'nün arkasından Sınırtaş mevkiinde Bursa Ankara karayoluna bağlanacak olan 8 kilometrelik çevre yolunun 6 bin 100 metrelik ilk etabı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Çift şeritli çevre yolunun başlangıç kısmında yer alan İstaş ve Kentaşfirmalarına ait binalar yıkıldı. Binaların enkazı bazı insanların ekmek kapısı oldu. Tüm tehlikelere rağmen büyük iş makinelerinin arasında, enkazdan çıkan demir parçalarını kaçırmaya çalışan insanlar ile görevliler arasında kovalamaca yaşandı. Ancak tüm tedbirler, ekmek parası kazanmak düşüncesiyle hareket eden ve çoluk çocuk birlikte çalışan bu insanları ikna etmeye yetmedi. 

Öte yandan, yeni çevre yolunun başlangıç bölümüne belediye tarafından koyulan dev bilboardlar dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kocaman bir fotoğrafının yer aldığı bilboardlarda, "Ulaşımda Dev Adım", "Gelişim Devam Ediyor", "İnegöl Yeni Çevre Yoluna Kavuşuyor" yazıları göze çarpıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?