2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hurdacının cinneti: 1 ölü, 5 yaralı

Bursa’da işleri kötü gittiği için cinnet geçiren hurdacı, tabanca ve tüfekle 1 kişiyi öldürdü, biri kardeşi olmak üzere 5 kişiyi ağır yaraladı. Polisin havaya ateş ederek yakalamak istediği zanlı olay yerinden kaçtıktan sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

Merkez Osmangazi İlçesi Emek Beldesi’nde bugün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, hurdacılık yapan 47 yaşındaki Nasır Kanar, işlerinin kötü gitmesinden sorumlu tuttuğu akrabası ve eski iş ortakları Ramazan Soyiç ve Mehmet Şirin Saklı’ya ait işyerlerini bastı. İddiaya göre, önce eski ortağı olan Ramazan Soyiç’in işyerine giden Nasır Kanar, burada çalışan Nesim Aslıtekin, Vicdan Sönmez ve Gül Uzcan’a, “Ramazan nerede?” diye sordu. “Ramazan Bey burada yok” yanıtını alan Nasır Kanar, oradakilere yanında getirdiği tüfek ve tabanca ile ateş etti. Saçma ve kurşunlara hedef olan çalışanlar yaralandı. Daha sonra kullandığı 16 EB 047 plakalı otomobille 250- 300 metre uzaklıkta bulunan Mehmet Şirin Saklı’ya ait Mazlum Metal Hurdalık A.Ş.'ye giden Nasır Kanar, eski ortağı Mehmet Şirin Saklı’yı öldürürken, yanında çalışan işyeri sahibinin kardeşi Mehmet Müşür Saklı ile kendi öz kardeşi Ergin Kanar’ı da yaraladı. Katil zanlısı daha sonra aracına binerek kaçtı.

BÜRO KOLTUĞU SEDYE OLDU

Silah seslerini duyan polis kısa sürede olay yerine gitti. Bu sırada koşan bir kişiyi zanlı sanan polis, bu kişiyi havaya ateş ederek yakaladı. Daha sonra ölen Mehmet Şirin Saklı’nın kardeşi olduğu öğrenilen bu kişi serbest bırakıldı.

Saldırı sonrası vatandaşlarca, oturdukları büro koltuklarıyla araçlara taşınan yaralılar hastanelere götürüldü.

Çekirge ve Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay sonrası kaçan katil zanlısı Nasır Kanar, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu. Kanar'ın verdiği ifadesinde “İşlerim kötü gidiyordu. Akrabalırım olan Ramazan ve Mehmet Şirin dükkanımı elimden almak istedi. Bu çok zorumu gitti. Sonra de elimi kana bulamadım” dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 17:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?