6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hurdaya dönen kamyonda can pazarı

HURDAYA DÖNEN KAMYONDA CAN PAZARI

Bursa'da direksiyon başında uyuduğu iddia edilen zeytin yüklü kamyonun şoförü, önündeki başka bir kamyona arkadan çarptı. Hurdaya dönen araçta can pazarı yaşanırken, kamyonun içerisinde sıkışan yaralılar bir saatlik çalışmanın ardından araçtan çıkarıldılar.

Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saat 04.30 sıralarında Bursa-İzmir çevre yolu Görükle civarında meydana geldi. Bademli'deki bir depodan zeytin yükleyen sürücü daha sonra Eskişehir'e gitmek üzere yola çıktı. Ancak Fadıl Kat (40) yönetimindeki 45 YL 898 plakalı zeytin yüklü kamyon, seyir halinde olan Alim Gümüş (32) yönetimindeki 43 EY 939 plakalı asfalt malzemesi yüklü kamyona çarptı. Çarpmanın etkisi ile uyanan ve şoka giren sürücü ile yanında yolcu olarak bulunan Bahadır Aralık (41) araç içerisinde sıkıştı. Kazadan sonra hurdaya dönen kamyon içerisinde adeta can pazarı yaşandı.

Çarpmanın etkisi ile sürücü kamyonun direksiyonu ile koltuk arasında sıkıştı. Sıkışan yaralıları çıkarmak için olay yerine Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi gönderildi. Yorgun olduğu ve direksiyon başında uyuyakaldığı iddia edilen sürücü sıkıştığı yerde kurtarılmayı bekledi. Ön kabinde kanlar içersinde kalan Bahadır Aralık ise kendisinin değil ilk önce arkadaşının kurtarılmasını istedi. Ancak kamyonun ön kısımlarının tamamen içeriye göçmesi itfaiye ekiplerinin işini zorlaştırdı. Kamyonun motorundan akan akaryakıt sebebi ile çevrede güvenlik önlemi alındı. Kurtarma çalışması nedeniyle kara yolu trafiğe kapatıldı.

Ekipler, sıkışan sürücü ile arkadaşını bir saatlik çalışmanın ardından kamyon içerisinden çıkarabildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Kat'ın ayaklarında kırıklar olduğu tespit edildi. Polis, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

HURDAYA DÖNEN KAMYONDA CAN PAZARI
HURDAYA DÖNEN KAMYONDA CAN PAZARI
HURDAYA DÖNEN KAMYONDA CAN PAZARI
HURDAYA DÖNEN KAMYONDA CAN PAZARI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2010 Çarşamba 10:00:00
Güncelleme :17 Kasım 2010 Çarşamba 12:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?