6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hurmanın buzlusu da çıktı

HURMANIN BUZLUSU DA ÇIKTI

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın buzlusu da çıktı. Dalından koparıldıktan sonra şoklanarak satışa sunulan hurma, 1 yıla kadar lezzetini muhafaza edebiliyor. Buzlu hurmanın kilosu 24 liradan satılıyor,

Önemli damak tadlarından hurmanın, buzlusuna talep arttı. İftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen taze hurmanın dondurulmuş hali, kilogramı 24 TL'den satışa sunuluyor. Sıcakta hemen bozulan hurma, şoklandıktan sonra dondurularak lezzetini 1 yıla kadar koruyabiliyor.

Çekirge Meydanı'nda esnaflık yapan Erdoğan Aslan, havaların soğumasına rağmen buzlu hurmaya ilgi olduğunu söyledi. Hurmanın sıcak havalarda tadını uzun süre koruyamadığını belirten Aslan, gelen müşterilere buzlu hurma ikram ederek, farklı lezzeti tatmalarını sağlıyor.

Şoklanmış hurmanın lezzetini 1 yıl boyunca koruduğunu dile getiren Aslan, "Dondurulmuş hurmayı ilk görenler şaşırıyor. 'Hurmanın dondurulmuşu da mı çıkmış?' diyorlar. Hurmanın dondurulması, asırlardır gelen bir lezzetin uzun süre korunmasını sağlıyor. Satışlarımız gayet iyi. Mevsim soğuk olmasına rağmen, vatandaşlarından talebinden memnunum" dedi.

HURMANIN BUZLUSU DA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 09:26:03
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 00:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?