2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hüseyin Üzmez 'akıllı' çıktı

HÜSEYİN ÜZMEZ AKILLI ÇIKTI

Bursa'da "küçük yaştaki kıza cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez'in Bakırköy'den gelen raporunda, akli dengesinin yerinde olduğu açıklandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "cinsel istismar" suçundan verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez, kaldığı Bursa E Tipi Cezaevi'nde kendi kendine konuşmaya ve başka mahkumların kıyafetlerini giymeye başlayınca tedavi için Metris Cezaevi'ne nakledilmişti. Mahkeme, duruşmalarda da mahkeme heyetine övgüler yağdırıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisi için yasa çıkardığını söyleyen Üzmez'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesini istemişti.

Bakırköy Ruh ve Sihir Hastalıkları Hastanesi, oy birliğiyle Üzmez'in akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verdi.

Mağdure B.Ç.'nin avukatı Nevin Canbaz, bir kişinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının duruşmadaki alakasız ifade ve tavırlarıyla belli olmayacağını belirterek, "Buna konusunda uzman kişiler karar verir. Bakırköy'deki uzmanlar, sanık Hüseyin Üzmez'in akli dengesinin yerinde olduğunu belirtmiştir. Beklenen rapor geldiği için önümüzdeki günlerde karar çıkması muhtemel" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 15:37:44
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 15:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?