2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Huzurevi'nde anlamlı iftar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, eşi Neriman Şahin’le birlikte huzurevinde kalan yaşlılarla birlikte iftar yapıp sohbet etti. 

Büyükşehir Belediyesi’nin huzurevi sakinleri, bu akşam ki iftarda Başkan Şahin’i misafir etti. Başkan Şahin, emekli din görevlisi Ömer Faruk Metin’in duası ile başlayan iftar yemeğini, huzurevi sakinlerinden Bursaspor’un efsane kalecisi Gündüz Özcebe, Fatma Özkazas, Saime Taşkıran, Cemile ve Salih Hakem çifti ile birlikte yedi.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğuna işaret eden Başkan Şahin, bu inanç iklimini en dolu şekilde yaşamak ve sevdikleriyle paylaşmak için gayret gösterdiklerini söyledi. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” felsefesinden hareketle tüm muhtaçlara yardım elini uzattıklarını anlatan Başkan Şahin, “Kimsesizlerin kimi oluyoruz. Bir yandan erzak dağıtırken, diğer yandan Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki aşevinde her akşam 4 bin kişi iftar ikram ediyoruz. Bu akşam da sizlerle birlikte olmak istedik. Kiminiz oğlunuzu, kiminiz kızınızı, kiminiz kardeşinizi bekliyorsunuz. Ben de sizin bir oğlunuz olarak bugünkü iftarı sizinle paylaşmak istedim. İşlerimiz yoğun ama çalışırken bile gönlümüz sizinle” diye konuştu.
 
İftar için tüm huzurevi sakinleri adına Başkan Şahin’e teşekkür eden 97 yaşındaki Burhan Arda, Büyükşehir Belediyesi için yazdığı bir şiiri de seslendirdi. İftar sonrasında yaşlılarla sohbet edip gönüllerini hoş eden Başkan Şahin, huzurevinde anlamlı bir akşam geçirmenin mutluluğunu yaşadı. İftarda, Başkan Şahin' e Yıldırım Belediye Başkanvekili Fahreddin Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Raci Arvas ve Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 10:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?