2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Huzurevinde azmin zaferi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin huzurevine 7 ay önce yerleşen 87 yaşındaki ayakkabı boya ve tamircisi Ali Demirbaş, 280 arkadaşının ayakkabılarını ücretsiz tamir edip boyuyor. 79 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen Demirbaş, "Benim tamir ettiğim ayakkabıyı en az bir sene giyersiniz" dedi. 

İstanbul ve Balıkesir Erdek'te ayakkabı tamirciliği yapan ve mesleğinin son temsilcilerinden olduğunu ifade eden Ali Demirbaş, çocukları ve kardeşleri vefat edince kimsesi olmadığı için Ertuğrulgazi'deki huzurevine yerleştiğini söyledi. Erdek'teki dükkanındaki aletlerini atmadığını ve bunları yönetimin rıza göstermesiyle huzurevine getirdiğini belirten Demirbaş, "Ben para kazanmak için değil, dua kazanmak için buradaki 280 kişinin ayakkabılarını boyayıp tamir ediyorum. Bana zorla para veriyorlar. Sadece malzeme parasını vermelerini istiyorum. O da zaten çok cüzi bir meblağ. Benim kullandığım malzemeler diğer tamircilerin kullandığı gibi suni değil. Tamir ettiğim bir ayakkabıyı aylarca giyebilirler" diye konuştu. 

Huzurevi sakinlerinden 81 yaşındaki Niyazi Acarlar da Ali Demirbaş'ın çok dua kazandığını kaydederek, "Verdiğimiz parayı da almıyor. Herkesin yardımına koşuyor. Tamir ettiği ayakkabılar da yenisinden farksız. Ömrümüz oldukça bizi eskitir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 13:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?