5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Huzurevinde kermes ve yiyecek şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği”, bugün Kaplıkaya’daki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bahçesi’nde gerçekleşti.

Toplam 150 kurum ve kuruluşun yanı sıra gönüllü ev hanımlarının da katılıp stand açtığı kermeste elde edilen gelir, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ne bağışlandı.

Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Koncak, Genel Sekreter Yardımcıları Muammer Subaşı ve Sabri Yalın ile eşlerinin katıldığı kermese Bursalılar da büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 200 firmanın stand açıp satış yaptığı "Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği" renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Yaklaşık altı ay önce kurulan ve 30 kişiden oluşan Huzurevi Korosu, bir saat süren program da Türk Halk Müziği’nin en sevilen türkülerini seslendirmeyi de ihmal etmedi. Şenliği katılan çok sayıda Bursalının da izlediği konserde Bursa Erkek Lisesi eski Müdürlerinden 92 yaşındaki Burhan Ardağ’ın söylediği "Yedi Yıllık Gurbetten sonra" adlı şiir ise konuklara duygulu anlar yaşattı.

Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği'nin son bölümünde ise Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti Türk Sanat Müziği Bölümü sanatçıları sahne aldı. Yaklaşık bir saat süren konserde Türk Sanat Müziği’nin en güzel örneklerini sunan Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti Türk Sanat Müziği Bölümü sanatçıları, zaman zaman şarkıları Huzurevi sakinleri ve şenliğe gelen Bursalılarla birlikte seslendirdi.

Şenlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bu yıl 150 kurum ve kuruluşun katıldığı ‘Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği’nde sergilenen dostluk ve yardımlaşma örnek alınacak türdendir" şeklinde konuştu. Bugün olduğu gibi bundan sonra da büyüklerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, "Büyüklerimize saygı ve sevgi göstermemiz, Büyüklerimizin de küçüklerimize merhamet ve şevkat ellerini üzerimizden esirgemesin. Unutmamalıyız ki bizleri bugünlere getirenler büyüklerimizdir" dedi.

Daha sonra Huzurevi bahçesinde yer alan standları gezen Başkan Hikmet Şahin, zaman zaman alışveriş yaparak şenliğe katılan Bursalılarla sohbet etti.








Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:59:26
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?