4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Huzurevinde tiyatrocu yetiştirecek

Bursa'da bir huzurevine yerleşen ünlü sanatçı Baykal Kent, tiyatrocu yetiştirmeyi ve oyun hazırlamayı planlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ndeki hayatına yavaş yavaş alışmaya başladığını ifade eden Baykal, "Güzel insanlar var. Herkesle uyum içerisindeyim. Sanatımdan ayrı kaldığım için hemen bu arayı kapatmak istiyorum. Tiyatro grupları beni ziyaret etti. Onlarla bir tiyatro yapmak istiyorum. Hemen 27 Mart'a bir oyun çıkartıp onu sergilemek istiyorum. Birçok isteklerim var. Bunların yarısından fazlasına cevap alıyorum, bu yüzden çok mutluyum. Bursa benim ikinci kalem. Sevdiğim bir yerdeyim, huzurlu bir yerdeyim. Burada etkinlikler yapacağım. Bu etkinliklerde kimler olur, kimler olmak ister onların araştırması içindeyim. Burada kalanlarla ileriki zamanlarda çalışmak istiyorum. Burada kalan insanlar ile çalışmak zor. Her zaman el altındalar, bazı etkinliklerde onlarla birlikte olacağım" diye konuştu.

"SANATÇILARA AİT HUZUREVİ OLMASI LAZIM"

Her koyunun kendi bacağından asıldığını belirten Baykal Kent, "Bana tiyatro niye sahip çıksın. Sahip çıkılacaksa ilk önce Gazanfer Özcan'ın tiyatrosuna sahip çıkılsaydı. Devlet desteği verilseydi ona hala daha yaşıyor olacaktı. O kadar büyük bir vergi borcu bindi ki sırtına onun altında ezildi ezildi, hiç olmayacak bir yaşta göçtü gitti. Tiyatroya, sanata ehemmiyet verilmesi lazım, bazı insanların yaşamlarının güzel olması lazım. Bizim sanatçı olarak kendi huzurevimizde olmam lazım. Yapılmaz mı? Yapılır.Olmuyor, olamıyor. Sanatçıların kalacağı bir huzurevi olsaydı ben orada kalırdım" diye kaydetti.

"YEREL KANALLARA PROGRAM HAZIRLAYABİLİRİM"

Bursa'da yayın yapan yerel televizyon kanallarına mesaj gönderen Kent, "Burada Olay Tv, Line Tv ve As Tv yayın yapıyor. Ben burada olduğum müddetçe çok boştayım. Kanallara çocuk programı, skeçler, güldürücü gag'lar, komedi dizileri, müzik eğlence programı yapabilirim. Çok güzel şovlar hazırlayabilirim. Bende çok güzel materyaller var. Yeşilçam'da uygulanan (Adam öldürme, bomba nasıl patlıyor, bıçak nasıl giriyor) gibi taktikleri öğretebilirim. Bunları hayata geçirmek istiyorum. Yerel televizyon kanallarından yardım bekliyorum. 'Gel birlikte çalışalım' derlerse çok mutlu olurum. Bursa güzel şeyler seyreder" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?