3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İçişleri Bakanı'ndan Davos yorumu

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki tepkisiyle bütün dünya insanlarının duygu ve düşüncelerini dile getirdiğini söyledi.

Bölge Valiler Toplantısı için iki gündür Bursa'da bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kestel ilçesinde bir restorandaki sabah kahvaltısının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Milletvekillerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Davos Zirvesi'ndeki Dünya Ekonomik Forumu'nda Başbakan Erdoğan'ın tavrını değerlendiren Atalay, "Hafta sonları gündem daha az olurdu. Ama gündeme Davos oturdu. Başbakanımız, yeryüzündeki insanların düşüncelerini, infialini, duygularını çok güzel ifade etti. Bütün dünyada Davos konuşuluyor" diye konuştu.

İl Başkanı Sedat Yalçın'dan Bursa'daki seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Atalay, yaklaşan seçim öncesi bayrak kirliliği ile enerji kaybetmemek gerektiğini söyledi. Türkiye'de 3 binin üzerinde belediye başkan adayının yarışacağı seçim öncesi, güvenlik tedbiri almak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Atalay, "Türkiye büyük bir ülke. Adayımız çok fazla. 3 binin üzerinde belediye başkanı seçilecek. Binlerce genel meclis üyesi ve muhtar seçilecek. 7 ilimizde bölge toplantıları yapacağız. Güvenliğin sağlanması için çaba sarf ediyoruz. Güvenlik olmazsa özgür bir ortamda seçim de olmaz. Valimiz ve güvenlikçi arkadaşlarla toplantılar yapıyoruz. Partilerimiz de seçim çalışması için gerekli desteği vermeli. Valilerden ve diğer yetkililerden talebim, bütün partilerin il ve ilçe başkanları ile irtibat kurulmalı. Ortak kararlar alınsın. Kural koyucu bir otorite oluşturmak zor olur. Bu partilerimiz için de iyi bir şey. Çevreye daha az zarar verecek seçim çalışmaları yapılmalı. Bayrak asma yarışı ile çok fazla enerji kaybetmemeliyiz" dedi.

Bakan Atalay, Bursa'da parti olarak başarıya ulaşacaklarını dile getirdi. Atalay, "Bursa'da büyük bir başarı elde edeceğiz. Büyükşehir Adayımız Recep Altepe ve ilçe adaylarımızı inşallah başkan olarak göreceğiz. Bursa çok güzel olmuş. 'Işıl Işıl Nilüfer' bilboardlarını gördüm. Çok güzel olmuş. İnşallah Nilüfer'i de alırız" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Bakan Atalay, Afet Yönetim Merkezi'ne geçti. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile bir araya gelen Bakan Atalay, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Yalçın Mumcu'dan AKUT'un çalışmaları hakkında bilgi aldı. Atalay, ardından helikopterle Eskişehir'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 14:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?