6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İGM'de bütçe maratonu başladı

BURSA İGM'DE BÜTÇE MARATONU BAŞLADI

Bursa İl Genel Meclisi'nde bütçe görüşmeleri başladı.

İl Genel Meclisi'nde 2011 yılı bütçesiyle ilgili görüşmeler start aldı. Geçen yıl 96 milyon TL olarak belirlenen bütçeyle ilgili muhalefet temsilcileri eleştirilerde bulundu.

 Geçen yıla oranla çalışmalarda çok mesafe alınmadığını kaydeden CHP İl Genel Meclis Grup Sözcüsü İlhan Demiröz, sel afeti sebebiyle su altında kalan yaklaşık 20 bin dönüm arazi için olağanüstü toplantı talep etmelerine rağmen, çağrılarının karşılıksız kalmasınıa tepki gösterdi. Demiröz, "Geçen sene 500 bin TL ayrılan parke taşlarına da bu yıl 5 milyon TL ayrılmış. Parke taşlarına niçin bu kadar para ayrıldı? Acaba ufukta bir seçim mi var? Parke taşları verilecek köyleri bilmek istiyoruz. Ayrıca jeotermal çalışmaları için bütçeden 3 milyon TL ayrılmış durumda. Kirlilikle boğuşan Nilüfer Çayı'nın temizlenmesi için de ödenek ayrılmasını talep ediyoruz" dedi.

 

"PARKESİZ KÖY KALMAYACAK"

Eleştirilere cevap veren AK Parti İl Genel Meclis Grup Sözcüsü Ahmet Er, sel afeti sebebiyle zarara uğrayan çiftçilerin zararının tanzimi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Er, "İktidar olara milli eğitime çok önem verdik. Sınıf mevcutlarının minimum seviyeye düşünceye kadar dersliklerin çoğalmasını takip edeceğiz. Parke taşlarıyla ilgili ödeneği yükseltmemizin sebebi bu konuda yoğun talebin olmasıdır. Hesap ettik, geçen yıl ayrılan ödenekle verebileceğimiz taş az. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak için ödenek arttırıldı. 2011'de parkesiz köy kalmayacak. Nilüfer Çayı ile ilgili daha önce Keles tarafında yaptığımız incelemede vahim bir tablo olduğunu tespit etmiştik. O zaman başlatılan kanalizasyon çalışmalarının yüzde 70'i bitmiş durumda. Kanalizasyon şebekesi tamamen yenilenmiş olacak" şeklinde konuştu.

BURSA İGM'DE BÜTÇE MARATONU BAŞLADI
BURSA İGM'DE BÜTÇE MARATONU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 09:58:01
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 10:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?