3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İguanasıyla sokak sokak dolaşıyor

İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR

Bursa'da bir hemşire, mezuniyet hediyesi olarak kendisine verilen yarım metrelik iguanayı evinde besliyor. Sahibesinin omzunda ve kolunda Bursa caddelerinde gezen iguanayı gören vatandaşlar hayretler içinde kalıyor.

Çocukluğundan bu yana hayvanları çok sevdiğini belirten Sahra Kula (21), ortalama 12-13 yıl ömrü olan iguanayı beslemenin farklı bir duygu olduğunu belirtti. Çoğu hayvanseverin evinde kedi, köpek ve kuş beslediğini, kendisinin egzotik bir canlı olan iguana beslediğini kaydeden Kula, ailesinden ve çevresinden değişik tepkiler aldığını söyledi. 7 ay önce kendisine mezuniyet hediyesi olarak verilen iguanayı bebeği gibi beslediğini kaydeden Kula, iguanasını ferah bir ortamda barındığını kaydetti. İguanayı marul, salatalık ve havuç gibi yeşilliklerle beslediğini dile getiren Kula, tropikal hayvan olduğu için kış aylarında üşüyen iguananın sıcak bir ortamda vücut ısısını dengede tutmaya çalıştığını belirtti.

İGUANAYI OMZUNDA GEZDİRİYOR

Boyu yarım metreyi geçen iguanasını sık sık sokağa çıkardığını ifade eden Kula, iguanayı görenlerin, "İmdat" diyerek kaçtığını anlattı. İguanayı gören bazı vatandaşların, "Eyvah timsah" diyerek yanına bile yaklaşmadığını söyleyen Kula, "İguanama bir şey olacak diye korkuyorum. İguanayı eve getirdiğimde ailemin ilk tepkisi çok komikti. Eve girdiğim zaman kutudan çıkardığım iguanayı gören annem az kalsın balkondan aşağıya atlayacaktı. Ben de babaannemin evinde iguanamı beslemeye karar verdim. 'İgoş' ismini

verdiğim iguana, üzümü ve marulu çok seviyor. Onun daha sağlıklı olması için kalsiyum ilaçlarını ıslatarak veriyorum. Hep dışarı çıkmak istiyor. Bazıları iguanayı gördüğünde kaçıyor, bazıları da seviyor. Heykel ve Altıparmak Caddesi'ne gezerken bazı çocuklar iguanamı öpüyor" dedi.

BURSASPORLU TARAFTARLAR İGUANAMI TRİBÜNE ÇAĞIRDI

Bazı Bursaspor taraftarlarının 'timsah' diyerek iguanasına seslendiğini kaydeden Kula, "Bursasporlular 'İgoş'u tribünlerde görmek istediklerini söylüyor. Timsaha benzediği için iguanayı hususi olarak maçlara davet ediyorlar. Ama iguanam benim için vazgeçilmez. Kimseye emanet etmiyorum. Benim için farklı bir tutku haline geldi. Kimilerinin yanına gelmek için cesaret bile edemediği iguanayı yıllarca beslemek istiyorum" diye konuştu.

Tel kafes yüzünden burnunda sürtünmeler olan iguanayı tedavi eden veteriner Tuna Pınar, iguanaların keyifli ve sessiz hayvanlar olduğunu söyledi. İguanaların sıkı takibinin yapılması gerektiğini belirten Pınar, "Bu hayvanlar normalde egzotik ortamlarda yaşamaya alışık ama çevre şartları uygunsa evlerde barınabilirler. Çok fazla su içmeyen iguanaların takibi iyi yapılmazsa organ yetmezliği gibi reaksiyonlar görünebilir. Şu anda İgoş kendini toparladı. Gayet keyifli görünüyor" şeklinde konuştu.

İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İGUANASINI SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 10:49:05
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 13:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?