6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İHH'den selzedelere yardım

İHH'DEN BURSA'DAKİ SELZEDELERE YARDIM

Bursa’da bazı bölgelerde yaşanan sel felaketinin acısı devam ederken, Bursalı selzedelere İHH tarafından eşya dağıtıldı.

İHH, Bursa’da meydana gelen sel felaketinde evleri ve eşyaları kullanılamaz duruma gelen mağdur her aileye ev eşyaları dağıttı. Vakıfköy Mahallesi Muhtarlığı tarafından belirlenen 20 ihtiyaç sahibi vatandaşa Bursa İHH tarafından 2 kanepe, mutfak eşyaları, halı, perde, battaniye, dolap ve çeyiz eşyası verildi.

Bursa İHH ekipleri tarafından tespit edilen 20 aileye ihtiyaçlarına göre yardımda bulunuldu. Sel afetinde zarar görmüş ailelerin evlerine tek tek eşyaları indirilirken, Kurban Bayramı öncesi eşyalarına kavuşan selzedeler, acılarını paylaşan ve yardımcı olmaya çalışan Bursa İHH’ya teşekkür etti.

Selden mağdur olan vatandaşları ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, "Dünyanın her yerinde doğal afetlerle karşılaşıyoruz. Bursa’da selden birçok ev harap oldu. İHH yurt dışı ağırlıklı yardım faaliyetleriyle tanınan bir kuruluş olmasının yanında, yurt içindeki doğal afetlerde sessiz kalmıyor. Bursa’da selden dolayı eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek oluyoruz" diye konuştu.

SELZEDELER BAYRAMDA DA UNUTULMAYACAK

Bu yıl ki kurban organizasyonunda 125 ülke ve bölgede Türkiye'de ise 61 ilde ihtiyaç sahiplerini sevindireceklerini ifade eden Kaptan, “Bu bayram da ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onların mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Bursa’da selden etkilenen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti de dağıtacağız” dedi.

Geçen Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık kıyafet yardımında bulunduklarını hatırlatan Kaptan, bu bayram da tespit ettikleri ailelere kıyafet yardımında bulunacaklarını kaydetti.

İHH'DEN BURSA'DAKİ SELZEDELERE YARDIM
İHH'DEN BURSA'DAKİ SELZEDELERE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 13:45:05
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 13:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?