3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İhmal edilen asfalt çalışmaları başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Görükle’de eski Göçmen Konutları’nda yıllardır ihmal edilen asfalt çalışmalarını başlattı.

Başkan Şahin, GÖR-KOOP önünde yaptığı konuşmada, büyük düşler kuranların düşlerini aşan başarılara ulaşabileceğini söyledi. Göreve geldiği andan itibaren Bursa’nın geleceğini inşa etmeyi hedef aldığını bildiren Başkan Şahin, “Hemşehrilerimizin her şeyin en iyisine layık olduklarına duyduğumuz inançla 5 yıldır, cesaretle ve kararlılıkla çalıştık. Bursa’nın kangren olmuş yaralarını sararak kaybedilmiş zamanı geri kazandırdık” dedi.

Vizyon projelerle çağdaş ve modern bir Bursa’nın oluşturulduğunu kaydeden Şahin, 5 yıl önce verilen sözlerin tutulduğunu belirterek, hizmetlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Bursa’nın ‘Dünya Kenti’ haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Bursa’nın geleceği için gerekli olan tüm tamamlayıcı projelerimizin hazır olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi. Seçim startını projelerinin aynası olan Kent Hali’nden verdiklerini anlatan Şahin, gelecek dönemde de Bursa’ya hizmetlerin layıkıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin Görükle’de yaptığı yatırımları da aktararak; üniversiteden sonra Başköy’e kadar aydınlatma çalışmalarının yapıldığını, Avrupa’nın bile en modern hallerinden biri olan Kent Hali’nin Görükle’de inşa edildiğini ve 9 bin metreküplük Görükle su deposunun yapıldığını bildirdi. 20 bin metreküplük D 46 su deposunun Görükle’de yapıldığını da sözlerine ekleyen Şahin, bu deponun Hasanağa, Kayapa, İrfaniye, Gökçeköy, Çalı, üniversite yerleşkesi ve Özlüce bölgelerine de hizmet verdiğini dile getirdi.

102 kilometre içmesuyu şebeke ve isale hattının döşendiği Görükle’de ayrıca, 2 bin metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile muhtelif cadde ve sokaklara 3 bin ton sıcak asfalt yama ve 28 kilometre sathi kaplama çalışmasının tamamlandığını bildiren Başkan Şahin, 2009 yılında da Kocatepe, Ulus, Mimar Sinan ve Hastane caddeleri ile İkinci Sokak olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanda 4 bin ton asfalt çalışması yapılacağını müjdeledi.

Bursa’ya yatırım yaparken kentin doğusu ile batısı veya kuzeyi güneyi ayrımı yapmadıklarını anlatan Başkan Şahin, hizmetlerinde; halka faydalı olacak, onların yaralarını saracak, sorunlarını çözecek girişimleri öncelik olarak belirlediklerini söyledi. Çalışmalarıyla halkın gönlünü kazandığını ve bu durumun mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Şahin, “Gelecek dönemde de partili partisiz ayırmadan hizmete devam etmek istiyoruz. Çünkü bizim yatırımlarımız Bursa’nın yüzünü güldürdü, kentimizin ulusal ve uluslar arası itibarını artırdı. Bursa’nın her zaman olduğu gibi bu kez de çalışan başkana vefasını göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

GÖR-KOOP Başkanı Ali Uçar ile asfaltlama çalışmasına katılan Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Reşat Aktaş da çağdaş yatırımlarıyla kentin modern yüzünü gün yüzüne çıkaran Başkan Şahin’e teşekkür etti. Başkan Şahin, Görükle’de eksikliğini çektikleri yolun asfaltlanmasını isteyen muhtar Aktaş’a istediğinin yapılacağının sözünü verdi. Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, DP İl Başkanı Füsun Yaşar ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Salih Tetikcan ile birlikte iş makinesini kullanarak asfalt çalışmasını başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?