5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İİBF’de devir-teslim

İİBF’YE YENİ DEKAN

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk, geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından dekanlığa getirilen meslektaşı Prof. Dr. İsmail Efil’e görevi törenle teslim etti.

İİBF’de yapılan devir-teslim törenine Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Cengiz, törende yaptığı konuşmada, makamların gelip geçici olduğunu unutmadan Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmak için çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

2003 yılında görevi devraldığı dekanlık görevini Prof. Dr. İsmail Efil’e 6.5 yıl aradan sonra yeniden devreden Prof. Dr. Halis Ertürk, bu süre içinde herkese saygılı davrandıklarını ve çıtayı yükseltmeye çalıştıklarını belirtti. Ertürk, “Hizmet üretirken yapılan işlerin bazılarının hoşuna gitmeyeceğini bilerek, olması gerektiği şekilde hareket tarzımızı belirledik. Tehdit, baskı ve çifte standart unsurunu hiçbir şekilde kullanmamaya gayret ettik. Bundan sonra da hizmette sınır yol felsefesine uygun olarak esas görevim olan öğretim üyeliğine devam edeceğim” dedi.

Yeni Dekan Prof. Dr. İsmail Efil de, dekanlık görevini tekrar yüklenmekten büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “Kurumlar kalıcı, kişiler geçicidir. Önemli olan geride hoş izlenim bırakmaktır. Seçim döneminde yapmaya söz verdiğim her şey bugün de geçerlidir” diye konuştu.

Yönetim anlayışının “biz merkezli” olacağını dile getiren Prof. Dr. Efil, “Hun İmparatoru Atilla’nın, -Zor zamanlarda biz, rahat zamanlarda ben diyen yöneticilere karşı tedbirli olun- sözünü son derece önemsiyorum. Fakültemizin ilerlemesi için stratejik yönetim anlayışı ve Avrupa Kalite Vakfının (EFQM) ortaya koyduğu mükemmellik modeli çerçevesinde çalışmalar yapacağız” dedi.

İİBF’YE YENİ DEKAN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 17:00:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 00:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ertaş IP: 78.172.64.xxx Tarih : 7.05.2010 01:43:31

gerçektende bu görev Efil hocama yakışır.tam bir beyefendi tam bir örnek insan.Başarılar...