6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'İki silahı da ben kullandım'

KAN DAVASI CİNAYETİ SANIĞINDAN VİCDAN AZABI İTİRAFI

Bursa'da kan davası sebebiyle bir mahkumu cezaevi önünde öldürdükleri iddia edilen sanıklardan biri, amcasının olayla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade ederek, "Onun da cinayet sebebiyle tutuklu olmasından dolayı vicdan azabı çekiyorum. Onun hiçbir suçu yok. İki silahı da ben kullandım" diye konuştu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kan gütme saikiyle tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklardan M.P. (23), amcası T.P. (28) ile suçluyu kayırmak suçundan tutuksuz olarak yargılanan Şükrü K. (45) ile "suçluyu kayırma ve gizliliği ihlal" ile suçlanan ve olayın ardından açığa alınan polis memuru T.B. (41) tekrar hakim karşısına çıktı.

Bu celsede söz alan M.P., vicdan azabından yaşayamaz hale geldiğini ifade ederek, "Olay günü cezaevine ziyarete gitmiştik. Amcamın yanından sigara içmek için ayrıldım. Babamın katili olan Vural Nice beni yanına çağırıp önce hakaret etti, sonra da bana vurmaya başladı. 'Ben babanın katiliyim' deyince ben de üzerimde bulunan iki silahtan birini çekip ateş ettim. Yaralı halde yerde yatarken ikinci silahımı da çıkarıp mermileri üzerine boşalttım. Bu olayda amcamın suçu yok. Amcam, ben onu vurduktan sonra olay yerine geldi. Amcamı da suça ortak ettiğim için vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

KAN DAVASI CİNAYETİ SANIĞINDAN VİCDAN AZABI İTİRAFI
KAN DAVASI CİNAYETİ SANIĞINDAN VİCDAN AZABI İTİRAFI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:33:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?