4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İkinci el ürünlerin altın çağı

Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle vatandaşlar, hurda ve ikinci el ürünlere büyük ilgi gösterirken, satıcılar da kriz sayesinde işlerinin artığını söyledi.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, birçok kesimi etkilerken, hurdacıların ve ikinci el eşya satanların yüzünü güldürdü. Ankara Yolu üzerinde kurulan hurdacılar pazarı, etkili olan kar yağışına rağmen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Normalde kimsenin ilgi göstermediği pazarlara etkili olan krizle birlikte birçok kişinin uğradığını belirten satıcılar, krizin kendilerine yaradığını belirtti.

Piyasa değerinin çok altında ihtiyaçları olan ürünleri bulabildiklerini ifade eden vatandaşlar ise, mecbur kaldıkları için ikinci el ürünlere yöneldiklerini dile getirdi.
17 yıldır çöpten topladığı ürünleri satarak geçimini sağladığını ifade eden 40 yaşındaki Veysel Şanlı, "Ben sinir hastasıyım. Tedavi olmama rağmen kimse bana iş vermiyor. Eşimin de kriz sebebiyle işine son verildi. Fakat kriz de benim işlerimi artırdı. Hiç bu kadar müşteri gelmiyordu. Okula giden iki çocuğum var. 17 yıldır çöpten topladığım işe yarar ürünleri getirip bu pazarda satıyorum. Çok fazla para kazanamıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 10:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?