29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

İkinci etap son aşamada

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Karalar köyü ile Akhisar Mahallesi arasındaki mevkie yapılan ikinci etap TOKİ binaları hızla yükseliyor.

Yüzde 85'i tamamlanan 2. etap TOKİ konutlarını inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şubat 2014 ayı sonu itibariyle geçici kabullerinin yapılacağını belirtti. Aktaş, "TOKİ İnegöl'de hayaldi. 2009 yılında TOKİ'nin ilk etabını tamamladık. Şimdi 3 tip konuttan oluşan 2. etap için heyecanlıyız. Bin 244 konutun inşaatında son aşamalardayız. Şu anda konutların yüzde 85'i tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve altyapı ile alakalı çalışmalar yapılıyor" dedi.

Bin 244 konutun yanı sıra 32 derslikli bir lise binası ile bir Aile Hekimliği Merkezi'nin yapıldığını ifade eden Alinur Aktaş, "Okul inşaatının tamamlanıp, ocak ayı sonu itibariyle teslim edileceği bildirildi. 2. dönem ile alakalı planlama yapılıyor. Yapılan 2. etabımız 1. etaba göre inşaat kalitesi bakımından çok daha iyi. Özel bir mimariyle hazırlandı. İnegöl Belediyesi, verdiği arsa karşılığında 50 daire alacak. Firmanın konutları 2014 yılı Temmuz ayında teslim etmesi gerekiyor. Ancak biz şubat sonu itibariyle konutların geçici kabulünü yapacağız. Bununla beraber bahar ayında burada ciddi bir hareketlilik başlayacak. İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Konutların tamamlanmasıyla burada da hayat başlayacak" şeklinde konuştu.

Aktaş, konut satın almak isteyenlerin İnegöl Belediyesi'ne değil, Halk Bankası'na müracaat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2013 Çarşamba 17:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?