6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İkinci üniversite nereye yapılacak?

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BURSA MERKEZE YAPILACAK

İkinci üniversite tartışmalarına son noktayı koyan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, "İkinci üniversite ne İnegöl, ne Gemlik, ne de Orhangazi'ye yapılacak. İkinci üniversite merkeze kurulacak" dedi.

Orhangazi ilçesinde çeşitli temaslarda bulunan Milletvekili Tutan, uzun süredir Bursa gündemini meşgul eden ikinci üniversite tartışmalarına son noktayı koydu. Tutan, kendilerinin ikinci üniversitenin kurulacağı yer olarak Bursa merkezi belirlediklerini söyleyerek, "İkinci üniversitenin ilçelere yapılması mümkün değil. Bu konuda yeni alınmış bir kararımız var ve ilk kez burada açıklıyorum. İkinci üniversite İnegöl, Gemlik ya da Orhangazi'ye değil, Uludağ Üniversitesi’ne ait 160 bin dönüm kampus alanı bulunan yere kurulacak" diye konuştu.

Tutan, ikinci üniversitenin merkeze kurulmasına karar vermelerindeki sebebin İnegöl ve Gemlik arasında yaşanan yarış olmadığını ifade ederek, "Hem Gemlik, hem de İnegöl’deki kampus alanları yeterli değil. Dolayısıyla ikinci üniversitenin bir ilçeye kurulmasının imkanı bulunmamaktadır. Uludağ Üniversitesi şu anda 160 bin dönümlük bir alan üzerinde kurulu. Buraya ikinci, hatta üçüncü üniversite dahi kurulabilir. Şu an için yine Uludağ Üniversitesi’nin bulunduğu alanı ikinci üniversite için düşünüyoruz. Ancak merkeze kurulacak olan ikinci üniversitenin bölümleri ve yeni fakülteleri konusunda ilçeler de payını alacak" dedi.

Tutan, bu konuda Gemlik’li idarecilerin ve özellikle de muhalefetin yaklaşımının hiç hoş olmadığını, işi siyasi mecralara çektiklerini belirtti. CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer’in üniversite konusunda geçtiğimiz günlerde bir televizyonun canlı yayınına telefonla bağlanarak ikinci üniversitenin Gemlik’in hakkı olduğunu, çünkü Gemlik’te CHP’li bir belediye başkanının bulunduğunu belirtmesini eleştiren Tutan, "Böyle bir konuyu bu şekilde siyasi malzeme yapmak da hiç hoş değil. Herkes bilsin ki Gemlik bu konuda bir adım geriye düşerse bunun sorumlusu CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 18:54:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 19:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?