4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İl Başkanı Yalçın'dan kadınlara destek

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye'nin 6 yıldır oluşan istikrarın meyvelerini toplamaya başladığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a sivil toplum kuruluşlarının ziyaretleri sürüyor. Kader Derneği üyelerini kabul eden Başkan Yalçın, konuklarının meselelerine kulak verdi.

Siyasetin emek gerektirdiğini ifade eden Yalçın, "Herksin kadınıyla erkeğiyle uğraşması gereken bir alansiyaset. Biz partimizde kadınların etkisini çok açık hissediyoruz. Sadece bayan olduğu için değil, tamamlayıcı bir unsur olduğu için kadınların siyasette olmasını istiyoruz. Türkiye artık dışa açık bir yapıda yönetiliyor ve rekabetçi bir alanda ilerliyoruz. Demokrasinin düzeyinde batıyla uyumlu olacağını umuyorum. Yeter ki açık toplum olmayı sürdürelim. Güzel bir noktaya geleceğiz. Parti olarak sivil toplum kuruluşlarının da yanındayız" dedi.

Dernek üyeleri ise, kadınların siyasette çok olmasının başarıyı arttıracağını blirterek, "Bizde dernek olarak kadın adayların çok olmasını istiyoruz. Bursa'da son dönemde kadınların siyasette etkinliği artmaya başladı. Kentin gündelik hayatını kadınlar daha çok yaşıyor. Yerel siyasette kadının yer almasıyla bakış açısıyla gündelik hayat daha çok kolaylaşacak. Siyaset zorlu bir arena ama toplumun refahı için bu birlikteliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

ÇGD'DEN YALÇIN'A ZİYARET

15 gün önce genel kurul yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de Başkan Yalçın'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yalçın, basının önemine dikkat çekti.

Gazetecilerin projelerine de destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Yalçın, "Ülkede AK Parti döneminde bir istikrar ortamı oluştu. Şimdi hangi partiden olursa olsun Türkiye 10 yıllık bir istikrarlı dönem geçirirse, ben inanıyorum mutlaka ciddi bir düzey yakalanacak. Yakalanan istikrarın meyveleri de kerdini göstermeye başladı. Geçmişte ortalama 1.5 yıllık hükümetlerle dünyanın en yetenekli başbakanları olsa yapacağınız fazla bir sey yok" diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Cüneyt Önder ise Başkan Yalçın'a projeleri hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 11:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?