4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İl koordinasyon toplantısı yapıldı

Bursa'da genel ve yerel bütçelerle yürütülen 4 milyar 211 milyon lira tutarındaki 438 projeye bu yıl 400 milyon 790 bin lira harcanacak.

Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın en hızlı gelişen il, ihracatta ikinci, milli gelire katkı ve gelişmişlikte 4. il olduğuna dikkat çekerek, aşırı göçten dolayı sağlık ve eğitim alanında Türkiye ortalamasının üzerine çıkamadıklarını söyledi.

Bursa Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Şahabettin Harput, sağlık ve eğitimde Türkiye ortalamasında bulunmanın arzu edilen bir durum olmadığına dikkat çekerek, "Hızlı göçten dolayı bu durumdayız. Biz Bursa'nın potansiyelini kullanıp, hizmet çıtasını yükselteceğiz. Devlet, millet için vardır. Vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı içerisinde olmalıyız. Vatandaş beklediği hizmeti güzelliği en çabuk, en verimli ve tarafsız, hukuk ölçüleri içerisinde, mevzuata takılmadan almalıdır. 2009 yılında yürüyen proje sayımız 438 adettir. Proje toplam bedeli ise 4 milyar 211 milyon 941 bin lira tutarındadır.

2009 yılı içerisinde 400 milyar 790 bin liralık bir harcama ile bu projeler sürdürülecektir. Haziran sonu itibariyle yüzde 50 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı. Dar bütçe imkanları ile kısa zamanda daha fazla iş yapmak mecburiyetindeyiz. Yatırımların, yıl içerisinde bitirilmesi için proje veya ödenek olarak bakanlıkları iyi takip etmemiz gerekiyor. Genel idare olarak Bursa'da öncelikli konularımız arasında, tarımsal sulumanın arttırılması, enerji yatırımları, istihdamı arttırma çalışmaları kapsamında meslek edindirme kursları, geliyor.

Bu meslek edindirme kurslarında günlük 15 lira ödeme imkanı var. Önümüzdeki günlerde 500 bin kişinin istihdamına yönelik projede işsizleri haftada 3 gün sigortalı gösterip, devletin yapılamayan işlerini bitirme anlamında da çalışma başlayacak. Bugüne kadar çözülememiş konuları çözeceğiz. Çevre konusunda Nilüfer, Uluabat ve İznik gölünün temizliğini önemsiyoruz. Ulaşım ve hızlı tren konularında da Ankara'da görüşmelerimiz oldu. 1. derece deprem bölgesi olarak afete hazırlık konusunda da genel bir toplantı yapacağız" diye konuştu.
Daha sonra bölge ve daire müdürleri çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?