4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İl Özel İdaresi eleman yetiştirecek

Avrupa Birliğine adaylık sürecinde Bursa İl Özel İdaresi, kullanıma açık AB fonlarını kullanarak tarihi yapıların restorasyonu için eleman yetiştirecek.

Türkiye'nin, AB’ye üye ülkeler ve idareleriyle karşılıklı bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımını sağlamak üzere 2008 yılında başlattığı çalışmalar devam ediyor.
İşkur Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi kapsamında hazırlanan 5 projeden biri kabul edilmiş ve 01 Aralık 2008 tarihinde Bursa il Özel İdaresi ve Merkezi Finans ve İhale Birimi(MFIB) arasında hibe sözleşmesi imzalanmıştı.

Restorasyon alanında kalifiye ara eleman yetiştirme projesine imza attıklarını ve projenin 6 ortağı bulunduğunu söyleyen Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kemal Demirel, "Ortaklarımız, Uludağ üniversitesi, Mimarlar Odası, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi’dir. Proje başvuru sahibi olan İl Özel İdaresi, çatı kuruluş olup projenin görünürlük, tanıtım ve organizasyonu, ortaklar arasına koordinasyon, seminer ve toplantılar için gerekli salon ve ekipmanların sağlanması görevini, Uludağ Üniversitesi teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesini, Mimarlar Odası ve Belediyeler ise uygulamalı eğitimleri üstlenmişlerdir" dedi.

Demirel, 18-30 yaş arası işsiz olan 160 kadın ve erkeğe mesleki eğitim verileceğini, bu kişilerin meslek sahibi olmaları ve istihdama katılımlarının sağlanacağını ifade ederek, "Kursiyerlere eğitim süresince günlük 4 Avro cep harçlığı verilecek. Projenin bütçesi 238 bin 556 Avro olup 214.701 Avro’su AB hibesi olarak, 23.855 Avro’su ise Bursa İl Özel İdaresi ve 3 Belediye tarafından karşılanacaktır. Eğitimlerin süresi 8 aydır. 4 ay teorik eğitim, 4 ay pratik eğitim verilecektir. Kursiyer kayıtlarına başlanmış olup, 27 Şubat 2009 ’da sona erecektir. Mart 2009 içerisinde başlayacak olan eğitimler, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Merkezi binasında(Merinos) verilecektir. Bu proje, Bursa İl Özel İdaresinin hibe programları çerçevesinde üstlendiği ilk projedir. AB Hibe programlarından yararlanmak üzere, İl Özel İdaresinin görev konuları ve hizmet alanları içerisinde olup kırsal kesimin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak örnek projeler üzerinde çalışmalarımız sürmektedir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 18:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?