4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İl Özel İdaresi'nden kültür atağı

Bursa İl Özel İdaresi, şehri ele alan ve günümüz Türkçesi'ne aktarılmamış Osmanlıca eserleri Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor. Yeşil şehir kitapları serisinin 5.'si olan 'Bursa'dan Konya'ya Seyahat' adlı kitap, okurlarına sunulmaya başladı.

Bursa İl Özel idaresi, kenti tanıtan kitap ve tanıtım filmleri hazırlayarak, kültürel ve tarihi yönleri ortaya çıkartma çalışmalarını sürdürüyor. 'Yeşil şehrin kitapları' adlı serinin 5. kitabı olan 'Bursa'dan Konya'ya Seyahat' adlı kitabın basımı tamamlanarak dağıtılmaya başladı.

Özel İdare Kültür Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, "2007 yılında startını verdiğimiz 'Yeşil şehir kitapları'nın 5'nci eserini de hazırlayarak, 2008'in son eserini Bursa'ya hediye ettik. Projemiz tüm hızıyla, kültür ve sanat çevresinden gördüğü ilgiyle devam ediyor. Bu kitap ile temel 5 eseri kültür sanat ve akademi dünyasına takdım etmiş bulunuyoruz. Mehmet Ziya'nın bu kitabı isminden de anlaşılacağı üzere bir seyahati içeriyor. 19'ncu yüz yılda Bursa ve Konya arasındaki Mevlevi dergahları arasında yapılmış yolculuklardan hareketle, Mehmet Ziya Bey, o dönemin gelenek ve kültürüyle alakalı bilgileri okurla paylaşıyor. Orjinal bölümü 387 sayfadan oluşan kitabı, Mehmet Fatih Birgül ve ekibi kitabın çevirisini yaptı. 665 sayfadan oluşan kitabımızın dağıtım çalışmaları başladı" dedi.

Bursa'nın tarihi ve kültürel yanlarını tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Tüfekçi, "Bursa'yı tanıtıcı belgesel kliplerimiz, bir süredir televizyonlarda yayınlanıyordu. 'Kayıp zamanın izinde şehrin burçları' adlı belgesel kliplerimizi de 5 bin adet çoğalttık. Kitap ve belgesellerimizi kütüphaneler, üniversite ve kültürel içerikli vakıflara gönderiyoruz. Bunun haricinde talep eden herkese de verebiliriz" diye konuştu.

YAZARLAR BİRLİĞİNDEN ÖDÜL

Bursa İl Özel İdaresi Kültür Turizm Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) trafından ödüle layık görüldü. TYB, 2008 yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları yarışmasında, Bursa İl Özel İdaresi Kültür Turizm Daire Başkanlığı'nı 'kamu yayıncılığı' kategorisinde ödüle layık buldu. Ödüller şubat ayında sahiplerini bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 10:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?