4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İl teşkilatı sandığı erken kurdu

AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nda yaklaşık 3 bin üye, merkez ve diğer ilçelerdeki aday adaylarından kimi belediye başkanı olarak görmek istediğini temayül yoklamasıyla işaretledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, belediye başkanları için icraatın yanı sıra, teşkilatla uyumlu olmak ve halkla ilişkilerin de önemli olduğunu belirterek, "Kamu kaynaklarını yerinde kullanıp önceliği iyi belirleyenler ve halkla ilişkileri iyi olan belediye başkanları başarılı oluyor" dedi.

Yalçın, büyükşehir adayının önümüzdeki hafta netleşeceğini, daha sonra merkez 7 ilçe dışındaki ilçe belediye başkan adaylarının açıklanacağını bildirdi. AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nda yaklaşık 3 bin teşkilat üyesi, merkez ve diğer ilçelerdeki aday adaylarından kimi belediye başkanı olarak görmek istediklerini temayül yoklamasında işaretleyerek sandığa attı.

AK Parti`de belediye başkan aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından merkez ve ilçe belediyeleri için yola çıkanların teşkilattan destek arayacağı temayül yoklaması bugün yapıldı. Saat 11.00`de Tüyap Fuar Alanı`nda başlayan temayül yoklamasına, büyükşehirin yanı sıra, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik, İnegöl, Mudanya, Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Karacabey, Yenişehir ve İznik ilçe yönetim kurullarıyla, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle temsilcileri aday adayları arasından tercih yaptı. Yaklaşık 3 bin kişinin oy kullandığı temayül yoklaması AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin ile Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu`nun gözetiminde yapıldı.

Bugüne kadar 100`ün üzerinde belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapılan AK Parti`de, adayları da heyecanlı bir bekleyiş sardı. Teşkilatın aday olarak görmek istediği isimlerin belirleneceği temayül yoklamasında konulacak sandıklardan çoğunluğun oyunu alarak çıkmak isteyen aday adayları son dakikaya kadar çalışmalarını sürdürdü.

Temayül yoklamasında, teşkilat üyeleri kendi ilçelerinin yanı sıra merkez ilçelerde de aday olarak görmek istedikleri ismi işaretleyerek sandığa attı. Sandıktan çıkacak olan sonuçları değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması beklenen Erdoğan`ın özellikle büyükşehire kimi aday göstereceği merakla bekleniyor.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, temayül sonuçları elde edildikten sonra ilçedeki kamuoyu araştırmaları, il ve ilçe teşkilatının son değerlendirmeleri yapıldıktan sonra kararın açıklanacağını kaydederek, "Büyükşehir ile ilgili önümüzdeki hafta sonuç bekliyoruz. Bu belli olduktan sonra hemen arkasından bir hafta içinde ilçeler ortaya çıkacak. Büyükşehir dışındaki ilçeler daha erken açıklanacak.

Büyükşehire bağlı 7 ilçe büyükşehir başkan adayımızın görüşünü alarak açıklayacağız. Parti içi demokrasi açısından bu yoklama çok anlamlı. 3 bin kişi oy kullandı. Mahalle temsilcilerine kadar herkesin görüşleri açıklanacak.

Bilimsel bazlı bir çalışma. Merkez yoklamasının içinde ama parti içi görüş alışverişi, istişareyi güçlendiren çalışma. Arkadaşların yüksek katılımı bizleri çok mutlu etti. Herkesin gönlünü bir şekilde almak gerekiyor. Belediye başkanları için İcraat yapmak yetmiyor, halkla ilişkiler ve teşkilatla uyumlu çalışmak da gerekiyor. Kamu kaynaklarını yerinde kullanarak önceliklerini doğru tespit edenler ve halkla ilişkileri iyi olanlar başarıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?