3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İlahiyat mezunları pilav günü

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunları bu yıl ilk kez düzenlenen pilav gününde buluştu.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bahçesinde tertiplenen güne, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, dekan yardımcıları Doç. Dr. Asım Yediyıldız ve Doç. Dr. Mehmet Yalar, BİLDER (Bursa İlahiyat Mezunları ve Mensupları Derneği) Başkanı Yunus Akkoç, BİHMED (Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği) Başkanı İbrahim Güney ile çok sayıda İlahiyat Fakültesi mezunu ve öğrenci katıldı. Kuruluş maksatlarının dernek üyeleri arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak olduğunu belirten BİLDER Başkanı Yunus Akkoç, "Dünya giderek küçülen bir köy halini alıyor.

İletişim çağında yaşıyoruz. Artık tek bir tuşla dünyanın diğer ucuyla irtibat kurabiliyoruz. Ancak maalesef aynı şehri, aynı okulu ve sırayı paylaştığımız dostlarımızla iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Bugün burada dostlarımızla mezuniyet sonrası ilk kez karşılaşacağız. Kolay unutabilen bir millet olduk" dedi.

Toplum olarak olayları ve arkadaşlarımızı kolayca unuttuğumuza işaret eden Akkoç, "Ne acıdır ki modern dünyanın yükselen değerlerinden olan sivil toplum oluşumları ve örgütlenme maalesef hala bizim zihnimizde yeterince karşılık bulamadı. Halbuki insan haklarının, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, halkı demokratik süreçlere dahil etmenin yolu sivil toplum kuruluşlarından geçiyor. Bu tür oluşumların doğru ve yerinde kullanılmadığında ortaya çıkabilecek sonuçlarla ilgili toplumumuzun yakın zamanlardan kalma birçok tecrübesi mevcuttur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından mezunlar gününe katılanlara pilav ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 11:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?